Alıntı jakabo_ank Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
lpg şehiriçinde dizelden daha az yakar. şehirlerarası yolsa ise dizelin keyfine diyecek yoktur. dizel aracımı sattım ve GP benzinli aldım. temiz dizel bulamayınca aldık benzinliyi. lpg taktıracam çarşamba günü. daha önce paliom vardı lpg li az tkmelemedim garibim arabayı. inşallah GP sıkıntı vermez lpg de
Yeni aracınız hayırlı uğurlu olsun.Ben lpg yi focus ta kullandım,Yaklaşık 7 ay sonra motor arıza lambası yandı ve araç durmaya yakın motor sönecek derecede titremeye başladı.Serviste bilgisayara bağlayarak lamba olayını hallettiler.3 ay sonra tekrar yandı.Yine bilgisayar ile halledildi ancak daha servisten çıkar çıkmaz tekrar yandı.Servistekiler bunun kronik bir hastalık olduğunu ve bu süreçte artık lambanın sürekli yanacağını, egzoz kısmından çıkan havanın kuru olması sebebi ile motor arıza lambasının yandığını, araca herhangi bir zaranının olmadığını ancak lamba sürekli yandığı için motorda bir arıza olur ise anlaşılamayacağını belirttiler.Netten g.p. için lpg dönüşümünün sonuçlarını araştırmanda fayda var derim.Lamba olayından geçtik diyelim motor titreme olayına gelince bir türlü çözüm bulunamadı.Servis lpg dönüşümü yapan yere gitmemi, lpg dönüşümü yapan yer ise servise gitmemi söyleyip durdu.