7 lt.yi düsemedim ben henüz..
7 lt.yi düsemedim ben henüz..
95 Oktan Kurşunsuz Benzin 3,29 tl
7 litrede yaksa 5 litrede............. fark eden tek şey benzin fiyatlarındaki fahiş artış
1 depo ile 730 km gittim 300 km si şehir içi 430 da şehir dışı. bana diesel araç için fazla geldi bu tüketim.
Şehirdışındaki hızına bağlı...
daha saglıklı ölçmek için ortalama bir hızla gidilmesi lazım. Mesela benım kı 6 vites. &. vitesi 2000 devirde 110 km ile gitmeye çalışırım hep 4.3 -4,2 civarında tuttururum hatta 4,1 bile tuturduğum olmuştur.
arkadaslar aracı yormadan yani yuksek devirli kullanmamaya dikkat ettim 120 ykr yaktım. ustelik sadece izmit istanbul arası yaklasık 200 km si uzun yoldu depoyu tekrar fullemeden once 850 km gosteriyodu
şehir içnde sürekli kullanmadım için 10.2 üstelik dizel.birde ben sürekli kullanmıyorum örneğin:1 km gidip kapatıyorum o yüzden sürekli çallışitır kapat yakıt tüketimi artıyor şu anda kia sorentoyla aynı yakıyor![]()
![]()
ya 10.2 biraz aşırı değilmi ama kısa kullanım olsa bile.ne olursa olsun 10 ları görceğini sanmıyorum dizelin.bi hava filtresini filan kontrol etmekte fayda var.
lüleburgaz - adana gidiş dönüş ve aralarda gezmelerle toplam 3170km yol yaptım.. klima ve farlar hep açıktı, dönüşte buzluk sürekli çalışır vaziyette (memleketten çıkınlar)litre hasabını bi yere kadar yaptım sonra yazdığım kağıdı bulamadım..
aracın ortalaması 5.1 yazıyor.. sapma en fazla 0.3 oluyor benim sürüş tarzımda..
valla yol bilgisayarı 10.2 gösteriyor.ama geçenlerde beylikdüzünden bayrampaşaya gittim 210 u gördüm temde fakat mazot ibresi neredeyse hiç oynamadı herhalde bilgisayarda sorun var.
@blex:1 depoyla ortalama nekadar km yapıyorsunuz?
1 depo ile 850 900 km felan
Erdem ben yedek ışığı yanıncaya kadar 450 km şehirdışı, 250 km şehir içi yalaşık 700 km yapmışım.
@blex: ozaman senin yol bilgisayarı yanlış.çünkü okadar km yapıyorsan ortalama 5 litre civarı birşey yakıyorsun demektir bu.ve çokta normal bir rakamdır.
ocean_1919:İlker senin değer çok normal.Bir depoyla çoğu şehiriçi olmak üzere 700 km yol yapmak yeterli ve normal bir değer.
olabilir 1 ay deniyicem bakalım basmadan ne kadar yazıcak.eğer düzelmezze dediğiniz gibi pcde bir sorun var.
Bayramda 500 km yol 24 litrelik 65 tl mazot. Yol bilgisayarı 4.5 yakıt hesabı 4.8litre ve 13krş. Araba 5 kişi bagaj haricinde içeride bile ayak koymaya yer kalmadı 100km aşılmadı klima hiç kapanmadı. Arabalarımızın ekonomikliği bir daha memnun etti.
rekora koşuyor 7.9 gösterdi bugünama ne kadar sürücek bakıcaz
şehir içi ışık,trafik vb dur kalklarda yol bilg da 100km de 8 in üstüne çıkmadım.genelde 6.0-7.2 arasındayım.
Arkadaşlar kullanım çok önemli. size tafsiyem arabada slow müzik dinlemeye çalşın.Ağır gidiyorsunuz.sürüşünüzü %70-80 etkiliyor.ben denedim.tecno hareketli müzik dinlediğimde kendimi müziğin temposuna kaptırıp basıyorum.Ortalamam 7.8-8.1; slow müzikte ağır ağır sakin sürüyorum.Yakıta büyük etkisi var.Ortalamam 5.2-6 Bu arada bu veriler şehir içidir.şehir dışında o kadar sabırlı değilim.şehir dışında genelde tempo hareketli müzik takılırım.
KEYİFLİ ve KAZASIZ SÜRÜŞLER...
# Fiat Türkiye Kullanıcı Forumları Network # |
Yer imleri