1.3 mj 75 hp 5p aracım var. 2. el aldım, çok temizdi hep uzun yolda kullanılmış bi araç. 60000km de "motor silk" koydum. yakıt tasarrufuna kafayı taktım, bi de şu yakıt borusuna takılan mıknaıslardan taktım. 2 hortum olduğundan hangisi enjektorlere gidiyor bilemiyorum o yuzden 2 hortuma da taktım. genelde uzun yolda kullanıyorum aracımı; istanbul-gölcük ve karadan istanbul-bursa. elde ettiğim sonuçlar şöyle:
uzun yolda yakaladağım en iyi sonuç 3.3l/100km. hep anlık yakıt tüketimi açık gidiyorum ve yakıt tasarruf aparatlarını da takmadan önce de aynı şekilde kullanıyordum. genel olarak bu aparatın yakıt tüketimini en az olan 3.5l den daha aşagı çok az düşürdüğünü fark ettim. fakat şöyle bir kanıya vardım. en düşük yakıt tüketimim 80km/sa 2000d/da da olmasına rağmen bu aparatlar sayesinde 90-100km/sa hızla gittiğimde yine aynı yakmaya başladım. ama 3.3l nin altına düşemedim. bu ölçümü, ümraniyeden çıkıp otobana girirek sonra izmit şehir içinden geçerek gölcüğe gittiğim zamanlarda sürekli tekrarlıyorum. her defasında kaç paralık, kaç litre yakıt aldığımı ve hangi km.de aldığımı bi kağıda yazıyorum ve elde ettiğim verilerle yol bilgisayarını karşılaştırıyorum. sonuç aynı çıkıyor. klimayı genelde kapalı tutuyorum veya 23 dereceye ayarlıyorum yada hava güzelse camları az aralık tutuyorum. lastik basıncımı da 34psi yapıyorum.
yüzde 60 uzun yol, yüzde 40 şehir içi kullanımım 4.1-4.2 l/100km civarında. sadece şehiriçinde yaklaşık olarak 4.6-5.2l/100km civarında.
geçenlerde bi adam peugeot 308hdi ile uzun yolda 3.6l yakmış da, rekor olarak gösteriliyordu. benim rekorum daha iyiüstelik şehiriçine de giriyorum.
bana bu forumdaki bildirilen yakıt tüketim oranları çok yüksek geldi. sağ ayağınızın altındakini güzel kullanarak az yakmak gerçekten mümkün. 5000km dir deniyorum; öyle. biraz fazla gaza basmak aracınızın fazla yakmasına sebep oluyor üstelik aracınız aynı hızda ve devirde gitmesine ragmen bu böyle oluyor. bunu anlatmak oldukça uzun sürer o yüzden başka zaman paylaşırım. bir de bu aparatı taktığımda sürekli çıktığım bi rampa vardı 24l/100km anlık yakıt tüketimi gösteriyordu, taktıktan sonra 21l ye düştü. ve aracım düşük devirlerde daha rahat gitmeye başladı.
Yer imleri