2935 sonuçtan 1 ile 20 arası

Konu: Gp'lerimiz ne kadar yakıyor?

Hybrid View

önceki Mesaj önceki Mesaj   sonraki Mesaj sonraki Mesaj
    Fatih Göncü
    ORACLE - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Yok
    Edilen teşekkür: 88

Alıntı alpcak Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    selam,
    geçen gün enteresan bi olay yaşadım..depo dibine kadar boşaltıktan sonra ağzına kadar doldurttum...100 km testi için..53.4 lt benzin aldı.
    nasıl olur bu? 45 + 7 rezerv olsa bile bu 1,5 lt nereye giriyor depoda..
    deponun ağız kısmı alır mı bu kadar, alırsa bu deponun hacmi olarak niye gösterilmez..hava desem değildir herhalde.
    Abi aynı şeyi bende aracı ilk aldığımda yaşamıştım.
    Arabayı ilk defa benzinliğe götürdüğümde 51.5 litre benzin almıştı. Ama ondan sonra bi daha böyle birşey başıma gelmedi.Galiba hava basıyolar abi

E. Alper Çakır
    Alp er alpcak - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Rock Siyah
    Edilen teşekkür: 1

Alıntı ORACLE Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Abi aynı şeyi bende aracı ilk aldığımda yaşamıştım.
    Arabayı ilk defa benzinliğe götürdüğümde 51.5 litre benzin almıştı. Ama ondan sonra bi daha böyle birşey başıma gelmedi.Galiba hava basıyolar abi
    51,5 lt alabilir. neticede 45 lt artı 7 litre rezerv depo diyor teknik veriler. yani 52 ye kadar normal sanırım..benimki bunun da üstünde ama abi...53,4 olabilir mi?

arabayı bitmeyen sorunlarından dolayı yine servise bıraktım dün..üstüne bi de fiat müşteri hizmetlerinden arayıp sizin daa çok ses sorunlarınız (takıntılarınız demeye getiriyo) var aradılar.. 1 aylık sürede (2200 km) sağ kapının anahtarla açılmaması, direksiyon göbeği değişimi, merkezi kilit motor değişimi..bunlara bişi demiyorlar da gösterge panelinin hışıı hışır oynamasını, arka koltuklardan lakır lakır ses gelmesini, amortisörlerin tıkır tıkır vurmasını prb yapıyormuşum..tobe yarabbim..benzin olayını da soracağım. sırf meraktan bu da...bakalım ne diyecekler.

Fatih Göncü
    ORACLE - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Yok
    Edilen teşekkür: 88

Alıntı alpcak Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    51,5 lt alabilir. neticede 45 lt artı 7 litre rezerv depo diyor teknik veriler. yani 52 ye kadar normal sanırım..benimki bunun da üstünde ama abi...53,4 olabilir mi?

arabayı bitmeyen sorunlarından dolayı yine servise bıraktım dün..üstüne bi de fiat müşteri hizmetlerinden arayıp sizin daa çok ses sorunlarınız (takıntılarınız demeye getiriyo) var aradılar.. 1 aylık sürede (2200 km) sağ kapının anahtarla açılmaması, direksiyon göbeği değişimi, merkezi kilit motor değişimi..bunlara bişi demiyorlar da gösterge panelinin hışıı hışır oynamasını, arka koltuklardan lakır lakır ses gelmesini, amortisörlerin tıkır tıkır vurmasını prb yapıyormuşum..tobe yarabbim..benzin olayını da soracağım. sırf meraktan bu da...bakalım ne diyecekler.
    Abi kitapçığı bir daha incelersen 45+7 değil. Bende öyl esanmıştım. Toplam 45.
    Işık yandığında da 7 litre civarında var

E. Alper Çakır
    Alp er alpcak - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Rock Siyah
    Edilen teşekkür: 1

Alıntı ORACLE Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Abi kitapçığı bir daha incelersen 45+7 değil. Bende öyl esanmıştım. Toplam 45.
    Işık yandığında da 7 litre civarında var
    abiler deponun 45 lt (rezerv dahil) bilgilendirmeleriniz doğrultusunda opet internet sayfasından müşteri hizmetlerine yaşadığım olayı yazdım. 45 lt depo nasıl 53,4 lt alabilir diye..aradılar sağolsunlar, olay hakkında detay bilgi aldılar. nerden, ne zaman vs...biz konu ile ilgili gerekli araştırmayı yapıp bilgi vereceğiz dediler.

dediğiniz gibi hava da basılıyo olablir, pompa sayacında da prb olabilir. her durumda da tüketiciler mağdur...bakalım ne olacak.

gelişmeleri bildiririm.

enes durak
    medxr - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Rengi
    Beyaz
    Plaka
    10EC972
    Edilen teşekkür: 13

Bilgilendirme Konusu

bu hafta sonu ailemle (annem babam ve ben) punto yla ilk sehir disi turuna ciktik aslinda pek sehir disi da sayilmas.balikesirden susurluga (susurluga 10 km kala ulusoy dinlenme tesisleri var oraya) yani 30 km yol gittik 30 da donus tabi.toplam 60 km 100=120km hizla gittim 4.8 lt ortalama deger vardi yb da.(sifirlamistim yola cikmadan once) acikcasi daa dusuk bi deger beklordum ama yine de fena sayilmas motor isinmamisitr bile o kdr kisa yolda.bence fabrika degerleri dorudur arkdslar.sehir diisi duz yolda 3.5 yaziorsa siz 110 km ortalama hizla giderseniz tahmini 3.8 = 4.0 lt olur daa fazla olmas.bundan onceki aracim da fiat idea multijet ti.fabrika degerleri sehir disi 4.4 lt idi ve ben bursaya cok defa 4.1 lt ortalama ile gittim.izmir e de 4.5 lt oluodu hep.ama tabi sakin kullanirdim ortalama 90 km ile giderdim.
    enes..

Arda BULUT
    ABNEW - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Yok
    Edilen teşekkür: 4298

Alıntı medxr Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    bu hafta sonu ailemle (annem babam ve ben) punto yla ilk sehir disi turuna ciktik aslinda pek sehir disi da sayilmas.balikesirden susurluga (susurluga 10 km kala ulusoy dinlenme tesisleri var oraya) yani 30 km yol gittik 30 da donus tabi.toplam 60 km 100=120km hizla gittim 4.8 lt ortalama deger vardi yb da.(sifirlamistim yola cikmadan once) acikcasi daa dusuk bi deger beklordum ama yine de fena sayilmas motor isinmamisitr bile o kdr kisa yolda.bence fabrika degerleri dorudur arkdslar.sehir diisi duz yolda 3.5 yaziorsa siz 110 km ortalama hizla giderseniz tahmini 3.8 = 4.0 lt olur daa fazla olmas.bundan onceki aracim da fiat idea multijet ti.fabrika degerleri sehir disi 4.4 lt idi ve ben bursaya cok defa 4.1 lt ortalama ile gittim.izmir e de 4.5 lt oluodu hep.ama tabi sakin kullanirdim ortalama 90 km ile giderdim.
    Bence normal bir değer.Zaten belirttiğin gibi araç yüklü ve mesafede çok uzun değil.Benimki şehir içi olsun otoban olsun yaklaşık 5.5lt lik mazot tüketiyor