haklısın yüksek süratte aradaki fark uçuruma dönüyor.. :)
depo 45 litre sen borulardakini de yaktırmışsın.. :)
Printable View
yok ya, öyle değil. yakıtı depo tam bitmeden aldığım için aldığım litre, km ve fiyatını yazıyorum bi kagıda o şekilde hesaplıyorum. depo bom boşa yakınken 46 litre yakıt alıyor, deneyimle sabit:D. o nedenle depoyu 46litre olarak hesap ediyorum yanılma paylarını düşürmek için.
bizim depolar 45 lt liktir.. bu kitapcıkta böyledir.. araçlarımız depoda 10-9 lt yakıt varken lambası yanar.. genelde lamba yandığında 35-36-37 lt yakıt alır.. depoyu daha da boşaltmak enjektörler için iyi değil diye bilirim yanlış bilmiyorsam.. artı olarakda depoya fazladan yakıt koymakta pek doğru değil diye bilirim..
yani bizim depolar 45 lt dir. 45 lt nin 40 lt sini kullanırsan ve uzun yolda ortalama 4 lt yakıt tüketirsen 1000 km yol yapar demektir.. bundan daha fazla zorlamak hem enjektörler için hemde yakıt deposundaki sensörleri fazla zorlamak olur buda sağlıklı değil demektir.. diye bilirim..
mujdee :) benzin 3.32 euro dizel 2.97 ;)
şaka değil dolar 1.16 civarı ve petrol surekli dusuyor ve 80 dolara kadar dusecek tahminim g.tleri mecbur.
45L veya 46L çok önemli değil sonuçta 45te bir yanılma payı olsa da olur. ama yakıt aldığım km.leri yazdığım için hata payı en aza iniyor zaten.
Ankara' da EURODIZEL hala 3 ün az üzerinde. Yürü bee yürüüüüüü..Helal olsun ))
kahretsin depoda dolu bidonla bari alsak :D
Buyrun opetin petrol fiyatları.
gerçekten şaşırtıcı.böyle giderse baya bir düşecek demektir.
daha 1 hafta olmadı 3,15den fulledim tüh 5lira zarardayım.. :) bahçeye depo yapıp stoklamak lazım.. :P
Ben de 3,1 den fullemiştim.
son zamanlarda aldıgım en guzel haberler :D...dusse soyle eurodiesel 2.80 lere felan daha ne isterim :D
Arabayı alırkenki değerlere düşse şöyle 2,6 falan. Canavar olur.
Arkadaşlar benim araç ta sanırım yakıt konusunda beni hayal kırıklığına uğrattı. (1.4 active benzinli) mart ayında aldım arabayı şu anda 2300 km'de.. yol bilgisayarında şehirler arası çoğu zaman kilima kapalıyken ortalama 6.5 litre yakıt tükettiğimi yazıyor. Şehir içinde ise bu oran bazen 7.5 bazen de 7.8 ve üzerinde....
fazlamı bu değerler?
bir de her yola çıkışımızda yol bilgiyasarını sürekli sıfırlamak mı gerekir, doğru bilgiler için..................
evet yol bilgisayarını sıfırlarsan uzun yolda ve şehiriçinde ne kadar yaktıgını daha iyi anlarsın. yoksa sana yol bilgisayarın en son ne zaman sıfırlanmışsa onun ortalamasını verir.
ama bence biraz fazla yakıyor. senin ortalaman 6L, şehiriçi 8.4L, uzun yol 4.6L. bu senin sadece kullanım tarzından kaynaklanıyor diyebiliriz. az yakmak istiyorsan biraz daha sakin kullanman gerekir. genel olarak 2500d/da da kullanmaya çalış aracını. 3000d/da vitesini büyült daha az yakarsın.
Bence normal..ERdek-Yalova-Erdek arası 415km yol..70km ortalama sürat 5.7lt tüketim değeri...
Ama düz yolda sürekli anlık tüketimde olan gözler,araba bayılınca ya sabır deyip 6 ltnin üzerine çıkarmamaya çalışan bir bünye ve olup bitenden dolayı kramp giren bir sağ ayak...
Tüketime aldırmadan normal kullanınca 7 lt yaktığım da oldu uzun yolda,kamyonlar beni sollarken inat edip 2600-2700 lerde katettiğim 130km yolda 4.6lt ortalama yakaladığım da...
Ben de ters yönde bir rekor yazayım: Ankara-Burhaniye arası, 680km. yolda ortalama yakıt: 6,3 l/100 km. Ortalama hız: 98 km/h. (Ankara-Bursa arası ortalama 115 km/h gösteriyordu.)
Gece 2'de yola çıktığım için, bu hız ortalamaları yakalandı. Normalde radar korkusuna, bu kadar olamazdı.
Özet: Ne kadar basarsan, o kadar yakıyor! :)
Bendende aynı yol için iki ortalama:İstanbul-Ayvalık feribotla yalovaya geçtikten sonra 370 kmlik yolda 5.5lt ortalama.120-130 kmyi geçmeden kullandım.İki kişiydik bagajda normaldi elbette klima hep açıktı.Sabah 7:45 de çıkıp öğlen 1:20 de vardık.Dönüşte Ayvalık-İstanbul aynı güzergahta 4 kişi bagaj tam dolu içerisi tam dolu kalabalık trafikte mümkün olduğu kadar bastım.Ancak akçaovada yol 3 şeritten teke düştü.1.5,2 saat devamlı 1.vites dur kalk yaptım.Ortalamam 6.3 klima hep açık.Geç kaldığımız için feribotu kaçırdık.Körfezi dönmek zorunda kaldık.Öğlen 3:30 gibi çıktık gece 00:20 de eve geldik.8 saat araba kullandım.Oldukça yorucuydu.