KIsa mesafede bu tuketim normal yapıcak bişey yok aracada herhangi bir zararı olmaz nasılolsa hafta sonları biraz km yapıyorsunuzdur.Ozaman tuketımın dustugunu gozlemlıyebılırsınız ama sayacı sıfırlayın saglıklı bır olcum ıcın .
Printable View
Kısa mesafe sorunundan ben de muzdaribim. Ev-iş arası 3 km kadar. Sabah-akşam dur-kalk bu şekilde kullanınca, 5 günlük ortalama tüketim 9 litreyi rahat buluyor.
Arabayı hangi devirde kullanmamız lazım sizce ben 2000 devir de kullanıyorum 2300 lerde vites büyütüyorum 1700 lerde vites küçültüyorum. Belki yanlış devirde kullanıyorumdur aracı. Bide dur kalk larda nasıl bir strateji izlenmeli
ne olacak bu böyle peki...yoksa her sabah gördüm gp siszmisiniz :P
bikaç sabah üst üste taksiye bindim, artık duraktakiler beni görünce tlf geldi diyip kaçıyorlar .. :) sabah sabah da yürünmüyorki.. bu yakışlada binmek istemiyorum..daha çok gezmek istiyoruuuuumm..yok mu bunun bi yolu..3000 i geçmesini bekleyince birazcık daha düşermi acaba?:uhm00000:
optimum devrin devreye girdii devir daha ziyade şekilde zaten o devri da motorun verdii tork hissinden anlarsınız şuanda ne yalan söliyim hatırlamıyorum... :)
Max. tork turboyla beraber gelir bu da tüketimi arttırır:)
Heheh olabilir. Şaka bir yana, bunun çaresi yok maalesef. Kısa mesafede hep fazla yakacaktır. 3000'i geçince yakıt tüketimi birazcık daha azalır ama yakacağı yakıt belli. İstanbul şehiriçi trafiğinde 95 HP motorun 8,5 lt altına inmesi çok çok zor. Gerçi sizin aracın fabrika verisi 7,5 litre. Bu değer tutmasa bile 8 litre civarını tutturmak zor olmamalı.
Ha şu yapılabilir, ortalama ve anlık tüketim miktarlarına hiçbir zaman bakılmaz ve gönül rahatlığı ile GP'lerin tadı çıkartılır :prop0000:
açıkcası bende hayal kırıklığına uğradım daha az yakmasını bekliyodum ekonomik olsun diye aldım ama rakiplerinin daha az yaktığını sölüyolar full depoyla 680 700 km yapıyorum.
Işık yanana kadar 1000km yol yaptım. Range de 100km yazıyordu o sıra.
uzun yoldamı uzun yolda 1000 km devirir doğrudur
@yavuz k, yazdığını anlayıp aşağıdaki hale çevirene kadar 3-4 kere okudum valla :D
uzun yolda mı? uzun yolda 1000 km devirir, doğrudur.
5 litre iyiymiş. benimki şu an 5.8-5.9 gidip geliyo. bir ara 6.2lere çıkmıştı
ya arkadaş 1000 km dedide bende uzun yoldamı demek istedim cümle düşüklüğü var kusura kalma:)
Bende 5,8 lerden 6,5 lara çıktım sinir sitres dikkat etmiyorum
Yaw arkadaşlar allah rızası için bir arkadaşa şu benim gp yi veriyimde bir iki hafta kullansın şu yakıtı 7,5 ten aşağı düşürsün ben kafayı yiyecem yaw millet 5 ten 6 dan bahsediyor ben bir kere oda aldığımda birde oruçla bepazarına giderken aşağı gördüm ondan sonra 7,5 kilitlendi acaba ibre takılımı kalmıştır:uhm00000::uhm00000:
ya tabii tabii sen ayağını gazdan çekme, sonra da ibreye suç at..:P