30-40 la mi gidiyordun arkadas
GP lerin kadranı cok dandik, devir gostergesinde bi kırmızi bolge olur degil mi ?
Bakin gecmeyin iyi olmaz gibilerden..
Yok arkadas yokbenzinli ile dizelin kadranini ortak yapacagiz derken...
30-40 la mi gidiyordun arkadas
GP lerin kadranı cok dandik, devir gostergesinde bi kırmızi bolge olur degil mi ?
Bakin gecmeyin iyi olmaz gibilerden..
Yok arkadas yokbenzinli ile dizelin kadranini ortak yapacagiz derken...
EvvetBu sabah depoyu doldurdum ve şehiriçi 30 km gidip geldim. ECO mode açık, ortalamam 4.7 lt.
Kesinlikle doğru, freni kullanmayınca az yakıyor.
Gerçi şehiriçi dediğime bakmayın, trafiğin en az olduğu saatlerde çevre yolu üzerinde hiç bir trafik lambasına yakalanmadan 70-80 km hızla gidip nadiren frene dokundum.
Yoksa Eskişehirde işe gidiş ve gelişlerde şehiriçi ortalamam 7 lt / 100 km dir. Şehirlerarası da normal kullanım 5.9 - 6.0 civarı.
Bir keresinde Eskişehirden Bursaya 150 km lik yolu 4.2 ile gitmişliğim var (Yokuş aşağı tabii ki) Ama şehir içine girip teleferik mahallesine çıkana kadar ortalamam da 4.7 ye çıkmıştı.
Kullanıma ve yol şartlarına göre tüketim çok değişiyor.
Bugun bende lastikleri degistirip, rot balans'dan sonra sehir icinde 7.5'e dustum..
Sent my GT-I9100
Oz Büyücüsü
Evden Çıkarken Yol bilgisayarına şöyle bir göz attım:
Geçilen:827KM
Kalan:267KM
Süre:30:59
Ort.Hız:20km/h
Ort. Yakıt: 7,8lt
Sıfırladım verileri:
07:30 Yola çıktım: 6 derece gösteriyor sıcaklık.
Eco modda yüklenmeden geldim. Zaten nereye yükleniyosun, max 60km E-5.
Yenibosna E-5ten doğru,zincirlikuyu,etiler,hisarüstü :08:15 aracı parkettim: sıcaklık 4 derece gösteriyor
Geçilen:23,1KM
Kalan:393KM
Süre:00:45
Ort.Hız:30km/h
Ort. Yakıt: 6,7lt
Yol bilgisayarındaki verilerde sapma oranı ne kadar oluyor acaba?? Doldur boşalt yapan arkadaşlar gerçek ölçüm ile yol bilgisayarı arasında ne kadar sapma tespit ediyorlar?
Akşam da Tem'den dönüp basarak deneyeceğim bakalım ne farkedecek.
Bir de ilk 2-3km ortalaması 9lt gibi gösterdi.
Sonra düşe düşe 6.7'e indi.
Valla kısa mesafede baya can yakcak gibi.
Konu celenlee tarafından (29/12/2011 Saat 11:51 ) değiştirilmiştir.
Dönüşte temden dondum, ecoyu kapattım, yüklendim yuklenebildigim kadar, ama erken tıkandı TEM bu aksam. Yolun yarısını tin tin geldik.
Geçilen:32,6KM
Kalan:305KM
Süre:01:15
Ort.Hız:26km/h
Ort. Yakıt: 7,4lt
Gün ici toplam gösterge:
Geçilen:55,8KM
Kalan:305KM
Süre:02:00
Ort.Hız:27km/h
Ort. Yakıt: 7,1lt
İnşallah gercek yakıt degerleri de bunun çok üstünde olmaz.
Benim araç benzinli gibi yakıyor.
çözemezsen seni yakacam bilader
2200 km de 9 lt ortalamam var.
biz gp'yi çok sevdik
Selamlar,
Gectigimiz hafta sonu Bursa'dan Eskisehir'e gittim, T.Jet 120 bg sahibiyim ve 5.5 lt yol bilgisayari verisiyle yolculugumu bitirdim ancak yolu bilenler hemen animsayacaktir, neredeyse yaridan fazlasi rampa cikisidir.
90 - 110 km arasi suratle yolu gectigimi de eklemek isterim.
2012 - Grande Punto 5P 1.3 Multijet 75HP S5 E4 + Skydome + FullKit.. " Devir ekonomi devri " ..
2003 - Palio Sporting 120 HP + Allah ne verdiyse .. " Onun tadı başkaydı " ..
Merhabalar. Geçen hafta istanbul kadıköyden ağvaya gittim. Yaklaşık 100 km bir yol. Yolun son 25 kmsi dag yolu ve cok dar. Aracı en fazla 3. vitese takabiliyorsunuz. Bu yolda 6.3 litre gibi bir ortalama yakıt tuketımım oldu
bu gece hayvan gibi bastım yinede 5.3 yaktı arkadaş![]()
80 liraya 220 km yaptım = 0.36 kuruş yakıyor
100 lira aldım 260 km gösteriyor bir yerde terslik var çözemedim
depoyu fulledim 500km yol gittim hala menzil 190 km gözüküyor
600 km yi devircek bu sefer
havalar ısındıkça dahada güzelleşiyor ı love you evo![]()
ankara-adana arasını 81tl ile geldim 477km ortalama 4.3lt gösteriyordu yol bilgisayarım.
daha sonra fulledim depoyu adana-kayseri-nevşehir kozaklı ya gidip aynı istikametten döndüm toplam km 790dı ortalama 5.1 gösteriyordu ve aldığım mazot shell w-power litresi4.040liradan 160tlye doldu.
aracım 2011 model 35.000km de 1.3 multijet active
arkadaşlar yol bilgisayarında range'i nasıl kullanıyoruz, sileceğin ortasında olan trip tuşuna basıyorum fakat range ---- şeklinde duruyor nasıl start veriyoruz buna? veya km/yakıt gibi bir hesaplaması var mı kendisinin? çok cahilim galiba![]()
benim aracım şehir içinde 500 600 lira yakıyor normal kullanımda
benim araç şehir içi lpg de 0.28 kuruş şehirdışı 0.22
# Fiat Türkiye Kullanıcı Forumları Network # |
Yer imleri