başlığa tam cevap yazan olmamış..yardımı olacaksa genel kullanımım şöyle;
düşük viteslerde (1-2.) 3000 deviri geçirmeden vites büyüterek, orta viteslerde (3-4.) 2500 devirde vites yükselterek, üst viteslerde (5/6.) devrin ortalama 2000 arası kullanarak tasarruf sağlıyorum..
bu arada ilk 3 viteste çekişi baymadan hızlı vites yükselterek düz yolda 1100-1500 devir arası kullanıyorum.. 4. ve 5. viteste düz yolda 2000 devrin üstüne çıkmıyorum..
6. vites ancak 90-100km/h üstünde ihtiyaç oluyor..
vites değişimlerinde ve hızlanmalarda motorun hakkını veriyorum daha sonra hareketin devamında kullanım şeklimi yazdım..
düz yolda 4. viteste 60-70km/h hızla asla sürmem mesela hemen 5. vitese takarım yalnız tam tersi esaslı rampalarda devirleri hangi viteste olursa olsun 2500 devir altında da tutmuyorum.. bazen 4000-4500lere dayamak zorunda kaldığım da oluyor..
hangi viteste hangi devirde en az yakıtla ve en verimli sürüş yaptığımı sık sık anlık tüketimi açarak kontrol ediyorum.. tavsiye ederim.. belli bir süre sonra alışkanlık yapıyor ister istemez tasarruflu kullanmaya başlıyorsunuz..
ekleme yapayım.. bu tarzla şehir içi ortalama 5.0-5.5 şehir dışı ortalama 4.0-4.5 rahat tutturuyorum..![]()
Yer imleri