Selamlar merhaba arkadaşlar aracımın için biraz gıdıklama çalışmalarım devam ediyor. Tabi bu arada Yunan site ve forumları resmen tavaf ediyorum. Ülkemizde tjet motor ile çok ARGE ve ilgi alaka usta vs olmadığı için direk yurt dışı araştırma geliştirme çabalarım devam ediyor

Bursa dan Erkan abi Ankara dan Orkun abi sağolsun sürekli diyalog halindeydim tjet konusunda baya bı bilgi ve tecrübe sahipleri. Gelelim benim kırmızıya , öncelikle ben koşturan bu otoban senin şu otoban benim sürekli yarışmak için araba toplayan biri değilim. Daha önceki setup yaptığım dti için de öyleydim. Amacım kendi keyfim ve zevkim için biraz daha mutlu olmak amacıyla yapıyorum. DP ve varex takmıştım arabama.
Şuan mevcut olarak sadece bunlar var. Tüm ortadaki borular vs hiç bişey yok tabiki. Aklımda 3 turbo vardı bu araç ile ilgili. Ülkemizde bunu yapan bir kaç abimde var temin saydığım. Vl36 ve gt14 serisi turbolar ne çıkması nede sıfırı bulunuyordu. Td04 etrafta baya vardı. Zar zor bulduk bir şekilde sıfır orjinal parça olarak siparişi verdik.
iHi vl36 ( italia spec abarth punto turbosu fiat 500 turbosu mito 1.4 155lik ve Lancia 1.4 ,150 de çıkıyor )
Garrett gt14 ( mito 1.4 qv 170 guilietta 1.4 TB 170 punto abarth esseesse scorpion edit Fiat 500 abarth bir kaç modelinde çıkıyor. )
Mitsubishi td04 modeli ( buda Subaru da ki model )
Araştırmalarm sonuçunda bana göre en uygun modelin vl36 olan turbo modeli olduğuna karar verdim. Çünkü punto sport tjet 120hp olan modeller deki vl37 turbo gerçekten çok küçük ve üstler de resmen sönüyor . Altlar bir şekilde kurtarıyor ama insan bu işlerin içinde olduğu için bir şekilde kaşınıyor kimine hızlı gelen kimine yok gibi geliyor /. Vl36 modeli seçmem deki en büyük etki direk al tak Spec olduğu için. Ekstra olarak map ve boost sensörleri de değişmiyor. Üst ve alt kısmı da aynı olduğu için montajı da çok basit. ekstra masraf dan da beni kurtardığı için direk karar verdim. Gt14 secseydim map ve boost sensörleri enjektör vs gircektik. Buda ekstra maliyet oluyor. Bu işlerde maliyet de önemli olduğu için iş tamamen kendi kafanizdaki setup ve beklentiye göre harcama ve malzeme seçip yapmanız. Td04 de ise arkası ve önü yönü vs de değişiyor ve üst külbütör kapağı da kapanmıyor kaput altında . Bende kaput açınca dağınık şeyler sevmediğim için birde altlar da baya boş olup üstler de ecel moda geçeceği için soğuk kaldım biraz bu turboya. Dyno roll spec vs de koşturmayacagim için. En mantıklısi seçtiğim turbo sehir içi alt üst dolu dolu canlı canlı geleceği için.. big cooler vl36 DP egzoz ve yazılım olarak ortalama 180 200 arası gelicek motor içi Stock. Buda kendime göre ck ck rahatlaticak beni. İlerleyen günler de coolerda aldıktan sonra turbo montajlandiktan sonra yazılım ile kendi setupımı tamamliycam bu araçta. YouTube da olsun yurt dışı sitelerinde olsun bu motorun gerçekten çok verimli ve iyi olduğunu bir kez daha iyi anladım . Yine güncelleme yapınca konu altında paylaşımlara devam edicem. Cümleten kazasız belasız sürüşler dilerim.
Setup listesi ( yürüyen ile ilgili geliştirmeler yukarıda )
Vl36 Turbo
Big cooler
Kutu içi
DP+60+vrx

Yer imleri