abi herkesin imrendiği hayal ettiği masallah dediğibir punton var. sayfana baktığımda şunu taktık bunu söktük şu var derken kafa gitti bende şimdis son durumu nedir. stok bir tjete 214 hp 310 trka ulaştırmak için ne yapmalıyız. yaptıgınız işlemleri mliyetleriyle yazarmıınız.
Bide engin tecrübenizden faydalanmak için soruyorum. 2500-3000 tl gibi bir bütçem var bu bütçeyle öneriniz nedir.
Çok teşekkür ederim sevgili Zahir kardeşim, şu anda arabam 214+HP-321,6+Nm. performans değerlerinde ve komple orijinal ''Grande Punto Abarth'' body kit ve jantları ile donatılmış durumda.
Arabamı bu performans değerlerine ulaştırmak için yaptığımız uygulamalar,
-Garrett gt 1446 (Punto Abarth Esseesse turbosu) turbo-2600TL.
-Kutu içi Green koton filtre 200TL.
-Forge Motorsport GP t-jet-Abarth intercooler (UK)-1500TL.
-Spor cat.+down pipe+60mm. komple krom egzoz ve dirsekleri, 60mm.ser akımlı orta ve son susturucular-2500TL.
-ECU yazılım (ben, İstanbul-Procar Otomotiv pschiptuning-Barbaros Bayrak'a yaptırdım,)-650TL.
Yani, body kit ve jantlar-lastikler ile göstergeler ve diğer aksesuarlar hariç, sadece motor performansı için yapılan uygulamaların 7450TL.lık bir maliyeti oldu. Söz ettiğiniz bütçe ile, size sadece ECU yazılım, kutu içi koton filtre ve komple mümkünse de 60mm. krom boru ve hazır dirseklerle spor cat.+down pipe ve yine 60mm. ser akımlı orta ve son susturucular içeren bir egzoz sistemi yaptırmanızı öneririm ki, bu da arabanıza 160HP-250Nm.lik bir performans sağlar.![]()
Konu OAGP1960 tarafından (27/05/2014 Saat 14:29 ) değiştirilmiştir.
bu verdiğiniz fiyatlr işçilikli fiyatmı+.
aem kuru filtre düşünüyorum sesi güzel
Konu zahirbaba tarafından (27/05/2014 Saat 14:51 ) değiştirilmiştir.
orkun abi ben 2 aradayım şu an.
1- polo gti. fabia rs düşünüyorum
2- gpuntoma yüklemeyapıp yürütmek
senin yaptığın işlemler işçilik dahil 9000 tl gibi maliyete çıkabilirsem biraz daha birikim yapıp borçlanmadan 214 hp 320 tork gibi değerlerinde arabam olur.
sen ne önerirsin
bende öyle düşündüm yeni araba nerden baksan 20 000 lira bütçe gerek
polo gti,fabia rs gibi araçlar denk geldi mi hiç Orkun abi senin canavara? Gelseydi tahminin ne olurdu? Toz mu olurlar acep?
LG-D802 cihazımdan gönderildi
2006 Fiat Grande Punto 1.4 Fire Active Vals Mavi
2008 Peugeot 2.0 HDi Gümüş Gri
2013 Nissan Qashqai 1.5 dCi Platinum Sedefli Beyaz
Punto Forum - www.grandepuntotr.com
Hiç ümidim yok ama yinede üstada sormak isterimOrkun abi bu dediğin uygulamalar 1.4 fire 77 hp lik motorlara uygulanırmı acaba ?
![]()
Evet ve bu durumda da t-jet'i modifiye etmek en doğru tercih oluyor.
Cenk'ciğim bu bahsetmiş olduğun 2 araç hiç tesadüf etmedi, şu anda ben wg actuator ayarı ile en son yazılım uygulamasındaki dyno ölçümünde paylaşmış olduğum 214HP-321,6Nm. değerlerini de aşabiliyorum, onların da standard güçleri belli ve ulaşabilecekleri güçler tahmin edilebilir, bu nedenle denemeden bilinmez sanırım.
Kadir kardeşim, arabamla ilgili uygulamalar, Abarth firmasının motorunu kullanmakta olduğu t-jet otomobili orijinal, fabrika çıkışı benzinli turboşarjlı olduğu için, tadilat gerekmeden Punto Abarth orijinal parçalarıyla yapabildiğimiz uygulamalar oldu. Tabiki 1,4 fire motoruna da istenirse turbo uygulaması yapılabilir veya atmosferik koşullarda yapılabilecek olan dereceli egzantrik, motor ve silindir kapak revizyonu, yazılım, egzoz modifikasyonu gibi işlemler uygulanabilir.
Sevgili Eren, şu anda arabamda Garrett gt 1446 (Punto Abarth Esseesse-super sport-ss turbosu) turbo var ve bu turbo, Punto Abarth araçlarının kullanmakta olduğu en üst versiyondur, şu anda da 2,0 bar peak basınçla kullanabilmekteyim.![]()
kaç basıyo bu abi![]()
Buluşmaya gelmiyor musun abi...![]()
"Kadir kardeşim, arabamla ilgili uygulamalar, Abarth firmasının motorunu kullanmakta olduğu t-jet otomobili orijinal, fabrika çıkışı benzinli turboşarjlı olduğu için, tadilat gerekmeden Punto Abarth orijinal parçalarıyla yapabildiğimiz uygulamalar oldu. Tabiki 1,4 fire motoruna da istenirse turbo uygulaması yapılabilir veya atmosferik koşullarda yapılabilecek olan dereceli egzantrik, motor ve silindir kapak revizyonu, yazılım, egzoz modifikasyonu gibi işlemler uygulanabilir.
"
Uğraşmaya gerek yok o zaman abi,yaptığımız marafa değmez.
bana fabia rs denk geldi otobanda 200 ile giderken dalga geçti resmen etrafımda dolandı bi sağdan bi soldan geçti
2.0 bar da motora yüklenince motor bloğu kaldırırmı bu basıncı. veya şöyle sorayım, forged lemek gerekirmi hareketli parçaları
bide yazılım konusu var kullandığın yazılımdan memnunmusun. yoksa orjinal abarth yazılımmı kullanıyorsun
abi sürat konusuna girmek istemiyorum diyorsun ama bari 0-100, 0-200 değerlerini bi yazsan da öğrensek olma mı![]()
# Fiat Türkiye Kullanıcı Forumları Network # |
Yer imleri