Serdar abi bu arada sislerin de hayırlı olsun şimdi fark ettim
nerden ve kaça temin ettin acaba ?
Serdar abi bu arada sislerin de hayırlı olsun şimdi fark ettim
nerden ve kaça temin ettin acaba ?
Hayırlı olsun, kazasız sürüşler Serdar Abi...
slm serdar abi farların farklı ilk defa görüyorüm markası nedir ve nereden aldın merak ediyorum yardımcı olursan sevinirim tekrar geçmiş olsun kazasız belasız iyi sürüşler
farlarınız güzel olmuş güle güle kullanın.
Araç tamirde iken tampon filan sökülmüştü. Esasında önümüzdeki yıl yaptırmayı düşündüğüm far ve sisleri Femoliden aldım. Far+Xenon+Sis farı toplam 700 gibi bi rakama mal oldu Kavaklıdere serviste montajını yaptı montaj parası ödemedim. Sis farlarını arka sis lere bağladık ayrı düğme koymadık.
serdar abi yarın hemen femoliye git
sis farlarınıda mavi yapsın
farlarla uyumlu olsun
Benim Sürdüğüm Hayatın Geri Vitesi Yok...Geçmişimi Sadece Dikiz Aynasından Seyrediyorum ; )
Xenonlar 6000 k. Eğer 8000 k yapsaydım dediğin doğru masmavi gezerdim. Uzun farlar da sarı. Eğer hepsini beyaz çakersem hiçbir özellik olmaz farklı renkte olması hem benim hem karşımdan gelen için uyarıcı olur. Şimdiden kısa xenonlarda karşıdan bakanın gözünü alıyor uzunlarıda beyaz yapıp yaktınmı tavşan gibi kala kalır.
tamam abicim seni anlıyorumda
kısaların zaten xenon ben sadece sisleride beyaz ampül tak dedim
farlar beyaz sisler sarı ampül çok sırıtıyor
tabiki karar senin saygı duyarım
Benim Sürdüğüm Hayatın Geri Vitesi Yok...Geçmişimi Sadece Dikiz Aynasından Seyrediyorum ; )
"Sis farlarının sarı olması gerekmiyormu" konusunda.
"arka sisler görülmek ön sisler görmek içindir
sisli puslu kar yağışı ve tipi anında en iyi görme olanağını sarı sis lambası sağlar
beyaz ışık siste yansıma ve ışımadan dolayı görmeyi daha da zorlaştırır
bunu ufak bir deneyle görebilirsiniz
sisli bir yolda ilerlerken uzun hüzmeli farları yakıp gitmeyi denerseniz hiç birşey göremezsiniz uzun yola çalıştığım zamanlarda farları kapatıp sadece sarı sislerle yol alırdık görüş daha net olurdu"
Demişsin Coşkun'cum. Sanki biraz çelişti gibi.
abi orada bahsettiğimiz sarı sis bu senin arabadaki sarı ampül değil
sarı camlı sis lambası
senin sislerdeki normal ışık normal far ışığının renginde yani
benim burada anlatmak istediğim sadece sis için üretilmiş camları sarı olan alpıne hella
gibi genelde yuvarlak veya kare olan sis lambaları
yoksa şu anda arabaların orjinalinde takılan beyaz camlı sis lambaları hep görüntüye yönelik gerçek sislambası camıda ışığıda sarı olur
ama görüntü bozulmasın diye üreticiler beyaz cam kullanıyor
Pardon. Eee peki benim sislere göre sarı cam yok ki. Bu ampuller aynı görevi görmezmi peki.
görür tabiki ama sarı camlı sis her zaman siste daha iyi görüş sağlar
Salla...!!
Bayramda side ye gidecem uzun yolda hem sisleri hem xenonları test etme imkanım olacak. Ankara'da karanlık yol yok ki milletin cebinden heryer ışıl ışıl.
Yanlış hatırlamıyorsam sadece sisler 250 TL. Bendekini de elinde yoktu araç servisten çıkmadan yetiştirelim diye alel acele biryerden temin etti.
Çok güzel gerçekten kazasız belasız sürüşler..
# Fiat Türkiye Kullanıcı Forumları Network # |
Yer imleri