jantlar orjinal 17' fiat jantı ama imzamdaki arac benim aracım deil..jantlar hariç aynı denebilir..bu arada bugün 80-90 km hızla giderken ani fren yapmam gerekti bu sefer köküne kadar bastım fakat 4 lü falan yanmadı ?? ne iş anlamadım![]()
jantlar orjinal 17' fiat jantı ama imzamdaki arac benim aracım deil..jantlar hariç aynı denebilir..bu arada bugün 80-90 km hızla giderken ani fren yapmam gerekti bu sefer köküne kadar bastım fakat 4 lü falan yanmadı ?? ne iş anlamadım![]()
06 GTR 52
-Crossfit-
Forging Elite Fitness
bende bir iki ker eani fren yaptım ve sanki alttarafı yere vuruyormuş gibi oluyor anlamadım vallaha nasıl iş buu
aracta abs devreye girdiğinde pedalda ve aracta titreme,sert vuruşlar olur..onu hissediyorsundur büyük ihtimal..
06 GTR 52
-Crossfit-
Forging Elite Fitness
Arakadaşlar yeni bir GP kullanıcısı olarak bu arabanın frenlerine alışamadım. Frenleme esnasında hafif fren uygulamak istediğim zamanlarda bile arabanın tebkisi çok agresif ve ani fren şeklinde oluyor. Balataları ve fren sıvılarını kontrol ettirdim bir aksaklık çıkmadı. Freni dozlamakta hakikaten güçlük çekiyorum. (Bu arada bundan önceki arabam 1995 model Nissan maxima idi ve frenleri çok güzel tepki veriyordu) Konu hakkında bilgisi ve çözüm önerisi olan arakadaş varsa cevaplarını bekliyorum.
Can haklısın.Bizim araçların dozlama hassasiyeti biraz düşük.Araçta kesinlikle teknik bir problem yok.GP ya alıştıktan sonra -kısa süre içinde- hiçbir sıkıntı yaşamazsın inan.
GP ların fren mesafeleri kaliteli lastiklerle birlikte güvenlik sınırının oldukça altında rahatlıkla inebilmekte...
evet bende 2 haftada anca alışabildim frenlere..acemi gibi sert duruşlar yapmama sebep oluyodu![]()
06 GTR 52
-Crossfit-
Forging Elite Fitness
Arkadaşlar daha önce de belirttiğim gibi aracımla ben henüz 15 gündür beraberiz. Aracımı her yönüyle beğeniyorum fakat frenleme konusunda sıkıntılarım var. Aracımın frenlerini dozlamak ta zorlanıyorum. Şöyle ki frene azar azar bastığımda neredeyse hiç tutmuyor, biraz daha güç uyguladığımda ise ufak hızlarda aniden duruyor ve araç içindeki herkez rahatsız oluyor daha hızlı gittiğimde ise ABS devreye giriyor. Aracımın balatalarını ustama kontrol ettirdim daha yarıdan fazlasının sağlam olduğunu söyledi. Daha önce başından bu tarz bir olay geçmiş olan varsa yardımlarını bekliyorum. (İyice acemi gibi görünmeye başladım araba kullanırken)![]()
gecmis olsun benm frenlere alakali tek sikintim da melasef ki disk in kucuklugunden ve arkalalarin kampana olmasin ve ayrica kaliteden olusan sert frenlerde saga sola cekme olayi ondan baska dozlamada problem yok tu ayrica bir test de dozlanmasi guzel denmisti gp lerin freni icin...
Forever DJ Tiestooooooooooooooo...absolutely Trance dj in the universe...
Aracımın motor bölümünde fren hidroliği sıvısı için bir bölüm olmaması da dikkatimi çekti. Acaba diyorum fren hidroliğinin azalmış olması muhtemel mi??
Aracının motor bölümünde fren hidroliği sıvısı için bir bölüm var. Akünün yakınında çevirmeli bir kapak ara.
fren hidroliginin sinyalleri muhatamelen aldiginiz uyarilar dan farki olucaktir hidroligin bitmesi daha farkli reaksiyonlar verir...
Forever DJ Tiestooooooooooooooo...absolutely Trance dj in the universe...
söyediklerinizden araçta bir sıkıntı olduğu belli oluyor.. Bence servise gösterin..
hmmmmmmmm......
Green
aracımı yeni aldığm 1-2 hafta bende zorlanmıştım...Ne zaman fren yapsam ön cama yapışıyordum
Bence bir sorun yok biraz daha kullandıktan sonra alışıyorsun...Güzel dozlanmış bir freni var bence...
***danismentus:Aracımın motor bölümünde fren hidroliği sıvısı için bir bölüm olmaması da dikkatimi çekti. Acaba diyorum fren hidroliğinin azalmış olması muhtemel mi??
aracın hidroliğinde herhangi bir kaçak vs yoksa azalma sözkonusu değildir.
***drama:Aracının motor bölümünde fren hidroliği sıvısı için bir bölüm var. Akünün yakınında çevirmeli bir kapak ara.
arayıp bulsanız bile kesinlikle servis kontrolü dışında herhangi bir ekleme yapmayın. çünkü fren hidrolikler kaçak vs olmadığı sürece e****ez. fren balatalarınız inceldikçe bu hidroliğin seviyesi düşer, ancak sıfır balata taktığınızda tekrar normale döner. şu durumda servislik bir durum olacağını düşünmüyorum.
en güzelini fuzuli söylemiş, kesinlikle bir süre kullanmak ve ayağınızın alışması gerekmektedir. yoksa gerçekten fren dozlaması mükemmel denilebilecek bir seviyede...
Kaldı ki fren hidrolik yağ seviyesi olması gerekenden az ise aracınız bunu size sesli ve görsel uyarılarla bildirir zaten.
Ben bizim eski şahinde falan hatırlıyorum arabanın kıçı sağa sola atardı sert frenlerde ama grande puntoda asla böyle bir sorun yaşamadım. Eğer böyle bir sorun yaşayan arkadaş varsa arabasında problem vardır bence...
Konu ABNEW tarafından (25/06/2009 Saat 15:26 ) değiştirilmiştir.
oz oz
# Fiat Türkiye Kullanıcı Forumları Network # |
Yer imleri