Uğur haklı, 15000rpm yarış araçlarının içten yanmalı motorları için bile normal sayılırken turbo için çok düşük kalır![]()
Tuncay da 150.000 demek istemiştir sanırım...
arabamı bir ay kadar Mersinde kullandıktan sonra Ankara ya döndüm, aynı ıslık sesleri bende de var ama sürekli değil, bazen arabayı ilk çalıştırdığım zaman bazen de durup istop etmeden hemen önce oluyor, sürekli ankaradayken bu ses olayı yoktu, bu arada arabam 20.000 kilometrede. Önemli bir problem olduğunu sanmıyorum o yüzden pek üstünde durmadım.
Veee. Nihayet sorun çözüldü. Konuyla ilgili son olarak Fiat müşteri hizmetlerine mail attım. Bana döndüler. Gittiğim servisle de temasa geçmişler. Servisten çağırdılar. Aracıma denenmek için Fiat'tan turbo istediler. En azından bana öyle söylediler, gelen turboyu takıp beraberce daha önceden ses yapan yere teste çıktık. Ses kesilmişti. Yani sorun turboda imiş. Onlar da kabul ettiler turbodan olduğunu.
Yani sorun olduğunu düşündüğünüz bir konuda ısrarcı olmak lazım. Bazen servisler ya sorunu çözemiyor ya da çözmek istemiyor. Neyse şu anda aracımda o takılan turbo var ve ıslık sesi yok.
Hortumlarda yırtık çatlak vs. yoksa o sesin gelebileceği başka bir yer zaten yok ki...
merhaba arkadaşlar. bana kalırsa da normal turbolu araçlar ıslık sesine benzer sesler çıkarırlar. 3000 devire doğru bu sesi keser. bu bütün turbo dizellerde vardır. kafana kakılacak bir şey değil keyfine. bak ama yine de yetkili bir serviste turbonu gözden geçirtsen ii olur. tedbiri eleden bırakma. iyi sürüşler.
benzer sorun ww cady marka aracı olan arkadaşımda da oldu.aracın turbosundan kaynaklanan bi sorunmuş.aslında gelen ses mükemmel sanki motora modifiye yapmılmış gibi ama ustanın söylediği sesin kesilmesi için parçanın değişmesi gerekiyormuş ve bunun için 1.500 tl istediler ama bu şekilede de kullanmanın araca zararı olmayacağını da ekledi tek sorun aracı çekişden biraz düşürmesi
O ıslık sesi dediğimiz seside iyi analiz etmek lazım. Bir rulmanlar boşluk yaptığı zaman aşındıklarında arızalandıklarında da ıslık sesine benzer bir ses çıkarırlar. Hortumlarda yırtık olduğunda da ıslık sesi gibi bir ses çıkarırlar. Aracın kaputunu açıp dinlemekte fayda var hatta tehlikeli bir şey ama tornivadalı bir yöntem var turbonun döküm kısmına tornavidanın ucunu bastırın diğer ucunuda kulağınıza eğer sesi daha çok hissediyorsanız turbonuzun içersinde işler yolunda gitmiyor demektir.
# Fiat Türkiye Kullanıcı Forumları Network # |
Yer imleri