Konu hortlamış şu kadarını diyim. Eco modu kullanmayalı sene olacak yakında.Aracı resmen öldürüyor. Normal modda bile 3000 devirde vites atıyor zaten araç. Yani normal mod bile spor değil aslında...
Konu hortlamış şu kadarını diyim. Eco modu kullanmayalı sene olacak yakında.Aracı resmen öldürüyor. Normal modda bile 3000 devirde vites atıyor zaten araç. Yani normal mod bile spor değil aslında...
ama zaten adı üzerinde normal mod spor mod değil ki bu arabalarda spor mod yok zaten. adamlar ekstra eco mod koymuşlar. bu araçlar yarış arabası yada sert kullanımlık araçlar değil ekonomik kullanmak için üretilmiştir ve doğru kullanıldığında da üretim amacına uyar. amacınız sürüş keyfi ise zevk almak ise bu arabayı zaten tavsiye etmem. ben ekonomik olduğu için aldım ve ulaşım ihtiyacımı karşılasın yeter.
Valla baştan sona okuyunca görüyorzu ki herkesin derdi başka başka
Kimi cansızlıktan, kimi vites geçiş hızının yavaş olmasından, kimi vites geçişindekindeki sarsıntıdan, kimiyokuşlarda vites küçültmemesinden bahsetmiş.
Kimi demiş 4000rpm gelmeden vites değiştirmiyo kimi 2000'i görmeden vites değiştiriyor demiş. Hepsi de doğrudur.Ben de bendeki durumu anlatayım.
2009 Model 44000KM'de 1.4 Dualogic araç aldım yeni.
30km dikkat ederek gittim,Eco açık E-5 6.7lt yaktı
Aynı yolu sıkışık trafikte döndüm, yol açık olunca bastım 7.4lt yaktı.
Motor ısınana kadar ortalama yakıt 10lt falan oluyor, km uzadıkça yukardaki değerlere iniyor.
ECO açıkken dendiği gibi 2000rpm'de vites büyütüyor.
50kmh a geldiğinde 5. viteste oluyor.
ECO kapalıyken de gaza yüklenmenize göre vites geçişi yapıyor. Bende genelde 2500 civarı vites büyütüyor.
Sadece dipgaz yapınca 4000leri geçerek vites değiştiriyor.
Ben bu güne kadar sadece Toyoya MMT şanzıman test ettim bu klasmanda(DSG'yi de test ettim ama onu bunla kıyaslamak çok yersiz.) Bu araçta kesinlikle MMT'den daha sarsıntısız vites geçişleri var, ben çoğunu hissetmiyorum vites geçişlerinin.
Yoğun trafikte dur kalk yaptıktan sonra (Her araçta olduğu gibi-manuel tiptronik farketmez) baskı balata ısındığı için kalkışlarda titreme oluyor,ki bu çok normal.
Yokuşlarda ECO açıksa zaten çıkmıyor, dipgaz yapmadan da vites küçültmüyor. Benim en çok kızdığım nokta bu, dipgaza gerek kalmadan anlayıp vites küçlütmeliydi!!!
Bu yüzden önceden müdehale edip manuel olarak vites küçültmek işe yarıyor.
Vites geçişi tabiki otomatik araçlara göre çok yavaş. Bir de motorun cansızlığı ile birleşince tam bir facia olabiliyor. Ama benim bu araçtan süper bir beklentim hiç olmadı zaten. Bu budur bunu böyle kabul ederek aldımİşimi fazlasıyla görüyor.
Temde Düzlükte bir yüklendim rahat 140'ı gördü ama sonrasına "yol isteriiiiiiiim" dedi ben de eyvallah bu kadarı bana kafi dedimNe sen YAK, ne de ben BASAYIM.
Uzun yolda da 90-100km ile 6lt'nin altında yakacağını düşünmüyorum!!
Yukarda da dendiği gibi 80km falan gidilmeli ki 5lt fala yaksın.
Hasılı: Bence bu araç ş.içi 10-15 km yol yapacaklar için,yolda sakin gitmeleri kaydıyla, çok ekonomik bir araç olacaktır.
Ancak benim gibi yokuşları bol olan yerde, 2-3km mesafede kullanacaklar için pek doğru bir terich olmayacak. (( Gerçi bu şartlarda hangi araç az yakarki diyeceksiniz?? )) Evet mesela 1.3 multijet de 2-3km mesafede 8-10lt mazot yakıyor. Aklımda sadece Honda 1.4 idsi kaldı bu şartlarda iyi çalışabilecek(Onu da Allah bilir!)
Sonuç olarak yakıt tüketimim:
Henüz doldur boşalt yapamadım ama yol bilgisayarını sıfırladığımdan bu yana, 100km falan yol yaptım,yol bilgisayarı 7.1lerde falan olsa gerek, yeniden bakıp tam olarak yazarın buraya.
Konu celenlee tarafından (31/12/2011 Saat 21:46 ) değiştirilmiştir.
# Fiat Türkiye Kullanıcı Forumları Network # |
Yer imleri