arda abinin dediği gibi bridgestone markasını unutmuştum.alfa romeo 156 2.5 v6 yı patinajsız tek kaldıran lastik.bizzat denedim.bridgestone potenza s-02 modeli.harika yumuşaklıkta bir lastik.heleki ısındımı aracı yoldan ayırmak mümkün değil.

kaldıki lastik değişimi için illaki (genel yazıyorum)km.beklemeye gerek yok.lastiklerin üzerinde DOT numarası mevcut bu numaranın yazılı olduğu yerde lastiğin üretim tarihi mevcut.oradan bakıp lastiğin değişimine karar verebilirsiniz.benim bugüne kadar edindiğim 11 senelik servis teknik bilgimde 3 senelik lastiğin değişiminde büyük fayda görüyorum.çünkü bu süre zarfında lastik her ne kadar korunsada lastiğin hamurundaki özel karışım yani kauçuk özelliğini yitiriyor.her ne kadar diş derinliği daha kullanıma elverişli olsada lastiğin dış yüzey hamuru özelliğini yitiriyor.ve bu ve bunun gibi sebeplerden dolayı zamanı gelmeden lastikde değiştirmek bazen icab edebiliyor.mesela benim kullandığım 3 senelik goodyear f-1 lastikler 55.000 km yol yaptı.diş derinliği 12 mm den 8 mm yr düştü.gözle bakıldığında diş derinliği mükemmel ama ömür olarak eskidiler.çünkü yağmur çamur soğuk hava güneş yol şartları siz istemedende olsa lastiğinizin ömrünü yitirmesine sebep oluyor.bende bu dediğim dot konusunda mantıklı olarak lastikleri üretim tarihi 2008-44 hafta olan dunlop sp sport 9000 lastiklerle değiştirdim.