haklısın ilker sezgin kardeş
Printable View
haklısın ilker sezgin kardeş
Arabanın tavanında lekeler var
--olur dediler normaldır dediler öyle kaldı
Arabayı alırken davlumbaz çatlaktı 2 gün sonra kırıldı
--garantiden değişemeyiz, cepten isterseniz değişelim dediler
Arka kapı kolu için 10 defa 200km yol yapıp servise gittim
--sonunda yapabildiler ama geçenlerde sol arka kapı yine açılmayınca garantim bittiği için sanayiye götürdüm ve kapıyı söktükten sonra kilitin daha önceden servis tarafından kırılıp yapıştırıldığı ortaya çıktı.Bunu servise ilettiğimde o parçayı görmemiz gerekir dediler.Ben şuan o servisten 1700 km uzaktayım.Mecburen 150 kaime bayılıp yenisini taktırdım.
Koltuk yükseklik ayarı tutmuyor dedim
--Normaldır dediler
İstedim vermediler
--Sen şöförsün dediler....daha neler neler..........
sağol koraykey..ben alıştım bunlara.artık takmıyorum.puntom hergün bir yere sürtüyo bişey değiyor, taş sıçrıyor, fırtınada teneke uçup değiyor.....alıştım pek takmıyorum
servise uğradım gecen sadece direksiyondaki tıkırtı olayı için çalışanların ilgisine hayran kaldım sinirden eve geldim ve ilk işim birmota msj atmak oldu işte o msj:
bıktım sizden
servisin önünde kuyruk. ilgisiz çalışanlar...
satış elemanlarınız mankenlerden daha güzel
ama servis elemanlarınız artist ten farksız ellerinde olsa müşteri dövecekler...
bıktım sizden
bir dahamı fiat tofaş hatta ford bile almam sizinle alakası olduğu için...
gülsemmi alasammı
yazılanları sonuna kadar okudum
2.el GP almıştım bende , ama şu an büyük bir korkuya kapıldım
herşeyle yeni biriyim 2009 s2 grande punto aldım çok güzel olduğunu söylemek istiyorum
hoşgeldin cherokee...ben 10 ay önce 2. el 2006 model GP aldım. burada okuduğun arızaların neredeyse tamamı benim de başıma geldi. Allah kaza bela vermesin. 2006 sahipleri gibi de uğraştırmasın.
Dedim ya...10 ay önce 2006 2. el aldım diye...ahan da yaşadıklarım. Bu siteyi de,bu sorunları sadece ben mi yaşıyorum diye aranırken buldum. Allah hepinizden razı olsun. :)
1- Torpido kapağının açılmaması,açılınca kapanmaması (servise ilk gidiş nedenim)
2- Tavanda lekeler oluşması (Kafamın üstünde...nasılsa görmüyorum :)
3- Klimanın gürültülü çalışması (ver müziği :)
4- Havalandırmanın içine yaprak girmesi (yani görmedim de..çıtırdılar ona benziyo)
5- Araç hareket halindeyken vitesin 1'e ve 2'ye takılarak geçmesi (bu ara düzeldi gibi)
6- Arka kapıların hiç açılmaması (annem de kapı kilitli ya da kendi açamıyo zannediyodu..yaptırdım,açmayı öğrendiini sanıyo..:)
7- Direksiyon derisinin soyulması (yaptıracam inşallah)
8- Saatin geri kalması (ayda bir 2 dk ekliyorum)
9- Direksiyondan uğultu gelmesi (Direksiyon pompası değişti)
10-Direksiyondaki radyo kumandasının 1. kanaldan 2'ye geçmemesi.(ne var canım...eskiden direksiyonda düğme mi vardı? uzat kolunu radyoya bi zahmet :)
11-Davlumbazlar (aldığımda biri yoktu zaten.diğeri de kırıktı.Ben de eski sahibi arabayı kaldırıma falan oturtmuş sanıyodum. ne safım. :)
12- Sağ arka koltukta biri oturuyo diyelim.Arabadan inince gaaaaarç diye bi ses geliyo amortisörlerden. (ben de pişkinliğe vurup kilo almışsın diyorum inene :)
Kullanım kitapçığında ön lastik 35 psi, arka lastik 30 psi yazmasına rağmen, bu basınç değerlerine lastik hava basınçları getirildiğinde ön lastiklerin en ufak bir çukur veya yol üzerindeki yamadan geçtiği anda hemen "tak,tuk" ses yapması. Bunun neticesinde ön lastik hava basınçlarının 35 psi'den aşağı düşürünce de aracın hız kazanma kaybı ve lastikte yaşanan aşınma da kronik sorun sanırım. Servise gidilse ya z rotlar değişecek ya amortisör takozları ya da motor takozu. hatta bunları yaptırıp hala bu sorundan yakınan o kadar insan da var ki insan yaptırmaya çekiniyor resmen.
arkadaşlar ben 5 yıldır punto kullanıcısıyım, öyle arızalarla karşılaştım ki anlatmam 1 arıza için servise tam 7 kez gitmek zorunda kaldım. öyle cevaplar verdiler ki ağzım acık kalıyordu. Sonunda sorunu kendim tespit ettim sorunu gerekli parçayı aldım serviste değiştirttim ve sorunum çözüldü. servisin en çok dikkat ettiği şey araç arızanın belirgin olması eğer belirgin bir arıza yoksa, iki kontrol ediyor bir şey yok deyip geçiyor. bana göre gereken ne ilgi var ne gereken özen gösteriliyor. Bu Fiat yüzünden az daha deliriyordum.