arkadaşlar bugun biri önüme kırdı ani fren yaptım.. o andan beri araba durmaya yakın gajırrrttt diye ses yapıyor. sizce neden olabilir ?
arkadaşlar bugun biri önüme kırdı ani fren yaptım.. o andan beri araba durmaya yakın gajırrrttt diye ses yapıyor. sizce neden olabilir ?
its good to be bad.
oncelikle gecmis olsun zaten frenden gelen o ses normal bir sestir ama arabanın icinde kullanırken duymak imkansızdır o sesin kaynagı ise kaliperin diske surtunme sesidir ki oda her arabada vardır ama onemli olan o sesin boyutu.Birde kucuk bir ihtimal kaliperle disk arasına bazı madeler kacabiliyor oda ses yapabilir ama ben o sesin sert fren yapmakla bir alakası oldugunu sanmıyorum.Yada son bir ihtimal belki balata bitmistir.
aracınız kaç km'de, beLki zor bir ihtimaL ama baLata ömrünüz bitiyor oLabiLir.
bir de; disk fren temizLeyici spreyLer var, beLki işinizi görebiLir. forumdan bir arkadaş wd-40 sıkıyorum ses kesiLiyor diyordu, bi süre frenLer az tutuyor sonra normaLe dönüyor diyordu.
FiatTR | PuntoTR | GrandePuntoTR | PuntoEvoTR | BravoTR | LineaTR | 500TR
Fiat Türkiye Forumları | 2006'dan Beri Sizlerleyiz | Reklam & İletişim: admin@grandepuntotr.com
balans bozulmuş olabilir dicem ama balans bozulması böyle bir ses yaparmı onu bilmiyorum..
İmkansız bir gerçeklik değil, bir görüştür. İmkansız bir iddia değil, meydan okumaktır. İmkansız potansiyeldir. Geçicidir. İmkansız yoktur.
Muhammad Ali Clay
SEAT LEON 1.4 TSI FR + FULL LED + SUNROOF + 18"
# Fiat Türkiye Kullanıcı Forumları Network # |
Yer imleri