valla muziği 1-2 daha artırdınmı duymuyorsun diğer türlü başta emniyet kemerinin tokası olmak üzere çat çutur gıcır mıcır![]()
valla muziği 1-2 daha artırdınmı duymuyorsun diğer türlü başta emniyet kemerinin tokası olmak üzere çat çutur gıcır mıcır![]()
çorluda şehir içi dolaşırken kasislerden bir tanesine hızlı girdim ön zıpladı indi ses yok arka zıpladı ve inerken çok sert tiz-tok bi ses (sanki altı değdi gibi) ses geldi.. bazı kasislere sert girince arka alt yere değiyor mudur yoksa bu ses aşırı gerilen yaylar son haddinde sıkıştığı için artık esnekliği kalmıyo ve içeri olduğu gibi yansıtıyo olabilir mi? istanbulda iniş aşağı hafif bi kasiste de olmuştu.. ortalama hız 30-40 arasıdır..
tespit tamamen doğrudur aynen bu sorundan ben cinnet geçiriyordum.servise gittim anlattım 1 saat kadar dolaştık şefin teşhisi bu oldu.yapıcak bişi yok üzerindeki amörtisörlerin sıkışma aralığı bu kadar fazla esnemede yada ani şokta olacak bu yapacak bişi yok dediler (değiştirmek dışında başka tip bi amörtisörle) ama dediğim gibi o sesin bir çok nedeni var benim direksiyon kutusu viraj çubukları falan değişmişti.bi serviste detaylı inceleme falan isteyin amörtisörlerden anladığım kadarıyla herkes şikayetçi ben en çok gösterge paneli camından gelen sesten şikayetçiyim kaçtır vidası sıkılıyo o su bu su ayarlanıyor gene ses gene ses sinir oluyorum.boş bi vaktimde bi daha gideceğim.hele arnavut taşlıysa yol allahım sesi müziğin sesini açmakta bi işe yaramıyor![]()
selam herkese.arkadaşlar ben gp yi ilk aldığımda araç daha sıfırken sağ önden ''lıkırtı''sesi gelmeye başladı.servise gittim.ve tıkırtı burcu değişti.ses kalmadı.aracım 20000 i geçince sol önden ''takırtı''(lıkırtı değil) gelmeye başladı.Z Rot değişti.ses kesildi.30000 oldu sağ önden ''takırtı'' geldi.bu seferde sağ ön Z Rot değişti.ses şimdilik kesildi.şimdide arkadan''gacırtı'' geliyor.
) yani biz bu seslere cidden mahkumuz.KISACA Gp den gelen sesler:
1.TAKIRTI
2.LIKIRTI
3.GACIRTI
4.ZINGIRTI(düşük devirlerde meydana gelen gösterge koruyucu mika sesi)
hepinize sevgiler..(Gp niz her 10.000 km yaşlandığında CD çalarınızın sesini 5 volume artırın)![]()
ilk başlarda çok fazla önemseyip ilk ses te servise koşuyodum... ama galiba bizde gpci olduk tam anlamıyla önemsemiyorum ve bir çoğunuda duymuyorum... sırf bu yüzden arabamdan soğudumğum zamanlar oluyo...
2007 Grande Punto Dynamic 1.3 75 hp Titanyum Gri ...
bu ses gerçekten çok sinir bozucu benimde 20.000de gp sağ arkadan en ufak bi çukurda tangır tungur ses geliyo
Arkadaşlar benimde sol arka taraftan kasislere girince bir tıkırtı geliyordu. Hatta bazen teyibi kapatıp dinliyordum. Servise kaç defa gittim. Sonunda buldular sesi. Ses Arka plastik davlumbazın vidasının çıkması sonunda çamurluğa değmesi. Yani plastik davlumbazdan geliyormuş. Birde kapı kilitlerinin yağlanmasında fayda var. Adamların bana daha neler kestikleri saysam şaşarsınız. Mekanik aksam en son bakılacak yer bence. Kolay gelsin =) Ama uzun yolda asfaltın sert olan yerlerde ön torpidodan gelen cızırtıyı hala çözemedim.
benim önceden yoktu artık benimde arkadan acayip bir demir teneke sesi gibi bir şey geliyor belki basit bir şekilde dediğiniz gibi düzeltilebilir murat abinin olduğu gibi bakalım.
amörtüsörlerden gelen sesler normaldir italyanlar bu araçları spor model olarak çıkardıkları için amörtüsörler sert olduğu için ses çıkartır bilginiz olsun.
İtalyan araçlarının illa sport amortisörle üretildiğinide ilk senden öğreniyoruz heralde. Bildiğim kadarı ilede sport kabul edilebilecek amortisör sistemi gplerde sport versiyonda mevcut. Active, dynamic, emotion gp lere gelince, amortisörleri avrupa standartlarına göre hazırlanmış çokda yumuşak amortisörlerden oluşuyor.
bu ses bozuk yollarda hafif yaylanmalarda geliyor, sebebi de arka amortisör takozları. benim de başıma gelmişti, ilk başta yağladılar ses kesildi ama daha sonra tekrar başladı. sonra parça siparişi werildi we garantiden takozlar değişti. daha sonrasında bi sıkıntı yaşamadım
benımde daha 3000 km de arka kapıdan gacur gucur ses gelıyor acaba amartısörmü ne acyıp bır durum millette dalga gececek dıye canım sıkılıyordaha sıfır sayılır ses gelıyor anlamadı valla
Arkadaşlar aracım 30.000 de artık ön takım sesini 3 kere servise gösterdim yok bişi dediler artık baydım.Dün cok kötü fena kavga ettim.böyle bir sesin normal olduğunu nasıl söyleyebiliyorlar anlamış değilim.Servis e başka bir gp götürdüm bakın yok dedim.Almıyo kafaları.Valla sanayiye elletmeme az kaldı.Ki gold garanti yaptırma düşüncem vardı(2 sene daha garatiyi uzatma).yarın servise son kez gidicem ak kara belli olacak.izmir enriko aliberti servisten bahsediyorum.Bence servis şişmiş durumda.İşleri yetiştiremedikleri gibi doğru da yapamıyorlar.Kapasitelerini aşmış durumdalar.1 aydır deri direksiyon bekliyorum bu da tuzu biberi.............
servisler sizlerin sorunlarını çözmek için vardır..direksiyon ne için bekliyorsunuz beklediğiniz ürün tofaş stoklarında olmamış olabilir..ön takımdan gelen ses sizinle orda test sürüşüne cıkan teknik uzmanlaykende oluyor mu ? ve düz yolda mı oluyor sürekli bir şekilde yoksa cukurlu yollarda mı ? Bunların sizi tatmin edecek kdr cevabını alamazsanız alibertideki müşteri ilişkileri sorumlusu arkadasla görüşmeyi talep edin sorunlarınızı bir de ona anlatın mutlaka bir çözüm yolu bulacaktır..
Yolda giderken en ufak cukur veya taş ın üstünden geçsem elime alacakmışım gibi oluyor arabayı( tabir biraz kaba oldu ama)uzmanla ne turlar attık.bence normal diyip çıktı işin içinden.ya ben sadece gp kullanmıyorum ki 3 tane arabam var diğerlerinde tık yok.2005 palio m var valla tık ses yok arabada şehir içinde daha memnunum palio dan.
Direksiyon konusuda deri direksiyonumda soyulma oldu.garantiden değiştirmek istedimok sorun yok değiştiriyorlar ama kaç ayda?
# Fiat Türkiye Kullanıcı Forumları Network # |
Yer imleri