Bende tam olarak bu konuyu merak ediyordum, mesajı şimdi buldum çok iyi oldu valla

Bir konu daha var merak ettiğim. Bir sayfada aşağıdaki yorumu buldum, aluminyum alaşımlı jantların daha konforsuz sürüş sunduğunu iddaa ediyor arkadaş, sanırım çok kısa yanak boyu nedeniyle bozuk yolda aracın direk yere temasının artacağını var sayarak söylüyor. Fakat 15" bir aluminyum alaşımlı jant ile böyle bir etki olacağını sanmıyorum. Ancak Sac jantın esnekliği daha fazla ise o şekilde bir titreşim sönümlemesi sunabilir, aluminyum alaşımın esnekliği daha az (kırılganlığı daha fazla) olacaktır diye düşünüyorum.

bu konuda bilginiz varmı?

alıntı:
"daha konforsuz ama daha persormanslı ve agresif sürüş sağlayan aparattır. daha kısa yanak boyu olduğu için virajlarda yanak esnemesinden kaynaklanan savrulmaları biraz olsun önler. geniş temas yüzeyi sebebiyle daha fazla gürültü oluşmasına sebep olurlar ve bozuk yollarda kabine daha fazla titreşim iletirler. yakıt tüketimini arttırmaları ise diğer bir yönüdür. ama çok manyak yakışıyo yahu
"

Bir ikinci konuda jant yamulması konusu. Bozuk yollara dayanıklılık açısından sac'mı yoksa aluminyum jant'mı daha performanslı olur dersiniz?