herkeze tşk ederim fikirleri için, ben debriyaj ve kavrama konusunda butun bildiklerimi pekiştirdim 2 günde))))) ama hala sorumun cevabını tam olarak almış değilim....
benim aracım yeni ve bu aractan sıkışık trafikte balata kokusu geliyor, bu tarz kokuların sizin araçlarınızda da olup olmadığını merak ettim, yetkili servisi aradığımda balatanın yanmış olabilceğini soylemişti, bu durum tuhaf geldi sonucta yeni aracın balatasını yakabilmek icin bi hayli acemi olmak gerekir, bende kendi adıma iyi sürücü olduğumu düşünmekteyim.
Önceden de bahsedildiği gibi sürekli dur-kalk yapılırsa, araç özellikle yokuşlarda yarım debriyaj bekletilirse yani pedal ne kadar çok kullanılırsa baskı balata da o kadar çabuk aşınır.Debriyajdan gelen koku baskı-balatanın normalden çok ısındığını ve dolayısıyla aşınıyor olduğunu gösterir.Eğer sürekli gelen bir koku değilse bu durum debriyajı yanlış kullandığını gösterir.Ancak sürekli geliyorsa o zaman kavrama sisteminde bir problem vardır...
Birkaç Opel de böyle sorun olduğunu okumuştum.
Sıfır araç bayiden çıkıyor birkaç km sonra debriyaj balatası yanıyor...
GRANDE PUNTO 1.3 90 HP MJ DYNAMİC 5K TİTANYUM GRİ 50/06
“İnsanları yücelten iki büyük meziyet vardır: Erkeğin cesur kadının namuslu olması. Bu iki meziyetin yanında hem erkeği, hem kadını şereflendiren bir meziyet daha vardır. İcabında tereddütsüz canını feda edebilecek kadar vatanına bağlı olmak. İşte Türkler bu meziyetlere ve fazilete sahip kahramanlardır. Bundan dolayıdır ki Türkler öldürülebilir, lâkin mağlup edilemezler” Napoleon Bonaparte - Fransa İmparatoru
kısmen bu sorunu sıkışık trafikte yaşıyorum? anlaşılan ben debriyaj balatasını yaktım bana iiii bi servis onerebilirmsiniz? aracı aldığım eryıl oto kapattı ?
https://forum.donanimhaber.com/m_107...m.htm#10811060
Burada bir vaka var,benzerlik gösteriyormu bakarsın...
GRANDE PUNTO 1.3 90 HP MJ DYNAMİC 5K TİTANYUM GRİ 50/06
“İnsanları yücelten iki büyük meziyet vardır: Erkeğin cesur kadının namuslu olması. Bu iki meziyetin yanında hem erkeği, hem kadını şereflendiren bir meziyet daha vardır. İcabında tereddütsüz canını feda edebilecek kadar vatanına bağlı olmak. İşte Türkler bu meziyetlere ve fazilete sahip kahramanlardır. Bundan dolayıdır ki Türkler öldürülebilir, lâkin mağlup edilemezler” Napoleon Bonaparte - Fransa İmparatoru
konu açılalı çok zaman olmuş ama benim başımada az önce geldi bu az önce eve gelirkn yokuş çıkıyodum karşıdan araba geldi durdum tam kalkarken bir araba daha gelince heycan yaptım gaza aşırı yüklendim toz duman ve büyük bir gürültüyle birlikte çok kötü bi koku geldi sizcemotor falan yanmış olabilir mi![]()
# Fiat Türkiye Kullanıcı Forumları Network # |
Yer imleri