Merhaba arkadaşlar

2009 yıl euro 4 1.3 mj motora sahip Grande Punto model aracıma cahilce ilk soft yazılım uyguladığım zaman tabiri caizse canavar gibi kalkıyordu . Bununla beraber bir süre kullandıktan sonra araçta alt devirlerde tepki oranının düştüğünü farkettim özetle 2500 devir altına düşünce vites düşürmek zorunda kalıyorum 3000 devirin üzerine cıkmadan vites yükseltince bayılır gibi oluyor du hatta bir keresinde 1. vitesle /5 eğimli rampada motor durdu . 3000 devire kadar araç hızlanmıyor ...

Bayağı araştırma yaptıktan sonra Stage aşamalarında yapılması gereken fiziki uygulamaları öğrendim. Fiat servisinden emekli bir abimizin atolyesine aracı götürünce araç kompresor yapmıyor dedi . Ustamıza eti senin kemiği de senin deyip aracı teslim ettim. Kaputun altında hareket eden ne var ne yoksa sıfır taktırdım yağ soğutma yağ ve mazot pompası değiştirdim Motor için orjinal yeni piston taktırıp motor rektefe ettirdim. Motor ve parçalarını komple yıkattırdım Turbo yu Hybrit yapıtırıp Downpipe ve Egr iptali yaptırdıktan sonra açık hava filtresi 90'lık enjektör taktırıp Stage 2 yazılıma yükselttim .

Sonuç neredeyse aynı araçtan midem bulanmadı fakat sabrım tükeniyor o kadar emekten sonra satmakta istemiyorum aracı buna benzer şeyler yaşayan var mı çözümü ne olabilir.

Maf map ve hava ölçer soft yazılımdan önce temizletmiştim şimdi aklımda dumandan dolayı son susturucunun tıkanıp böyle birşeye sebep vermiş olabilme ihtimali var çünkü bukadar işlemden sonra yani senaryo çok farklı olmalıydı bununla beraber bi forumda hız sensörünün arıza yaptığı için hızlanmada sorun yaşadığını okumuştum