LED olduğu için arıza lambası yakar led takmak için direnç takmanız gerekiyor
Değerli arkadaşlar hepinize selamlarımı iletiyorum. Aracım punto evo. Park lambası ve plaka lambası yanmıyor uyarı veriyordu. Osram t5 ampul aldım değiştirdim. Şimdi hepsi yanıyor ama "plaka lambasını kontrol edin" uyarısı geçmiyor. Neden olabilir acaba?
LED olduğu için arıza lambası yakar led takmak için direnç takmanız gerekiyor
Aracınızı bilgisayara bağlayıp uyarı hatalarını sildirebilirsiniz. bazen araç beyni arıza onarılmasına rağmen hata varmış gibi gösteriyor. Elektrikçi ustanız var ise arayın sistemden hataları sildirsek geçermi diye sorun.
Arkadaşlar teşekkür ederim ilgilinize. Taktığım ampuller normal halojen ampul. Led değil. Bir de sağlam ampul takınca kendiliğinden düzelmesi gerekmiyor mu? Arıza kodunu sildirmem mi gerekiyor?
Normal şartlarda evet silinmesi gerekiyor.
Yani pende sık olur özellikle gündüz farları ama kendiliğinden siliniyor bence soketleri bi temizleyin ampulü tekrar değiştirin sorun çözülür.
teşekkür ederim cevaplar için yarın balata spreyi ile bi temizleyeyim soketleri tekrar deneyeyim.
Ben de aynı sorunu yaşadım. Ampulleri değiştirdim olmadı. En son elektrikçi sol stop lambasını söküp sokete baktı ve şasi yanmış dedi. Ampullerin takıldığı bölümdeki şasi hattına bir kablo lehimleyip soketin şasi olan siyah kablosuna direkt bağladı ve sorun çözüldü. Çözüm ya bu şekilde ya da soketi tamamen değiştirmek gibi görünüyor.
Ampul değişimlerinde arıza kaydı silinmesi diye birşey olmaz, doğru akımlı ampul takıldıysa devre tamamlandığı için kendiliğinden uyarı kesilir.
Yeni aldığınız ampulde de sıkıntı olabilir, soketlerde sorun olabilir. Ampul yanar ama sistem kontrolünde devreyi %100 tamamlamadığı için arızaya düşer.
lambanın çektiği amper referans değere uymadığı için beyin patlak algılıyor.
Öncelikle geçmiş olsun. Bu tür arızalar pilaka aydınlatma lambalarından kaynaklanıyor.Lamba yuvalarını kontrol edin orijinal ve voltaj değerleri uygun malzeme kullanın.
merhaba ,
Sağ ve sol stopları sökün soketlerde oksitlenme var mı onlara bakın , bu araçların genel problemi stop lambalarında oksitlenmesidir. Bu sorunu yaşmamak için t10 dirençli soketler var onlardan takarsanız daha da sorun yaşamazsınız zira o sarı ünlem beni deli ediyor.
Bazı markalara arıza ışığı yakması dışında oksitlenme mümkündür oksitlenme varda balata temizleyici spreyle içini temizledikten sonra ıslaklık gidene kadar silip tekrar yerleştirince ampuller de kaliteliyse orijinalse daha yakmaz ama yakarsa da obd cihazına bağlayıp arızanın kaynağını bulup öyle çözüm üretmek daha mantıklı olur..
# Fiat Türkiye Kullanıcı Forumları Network # |
Yer imleri