problemi kendim çözdüm arkadaşlar. yardımlarınız için teşekkür eder, hayırlı ramazanlar dilerim.
problemi kendim çözdüm arkadaşlar. yardımlarınız için teşekkür eder, hayırlı ramazanlar dilerim.
şöyle ki hemşehrim(silifke) torpidonun altına eğildim orda fan motoru var. aracı marş almadan motoru çalıştırdığımda yine o sesin geldiğini farkettim.
böyle olunca işim kolaylaştı. ses bariz fan motorundan geliyordu. fan motorunu söküp temizlesem belki hallolur diye düşündüm.
fan motorunu sökmek için önce elinizin rahat olması gerekiyor. bunun için önce torpidoyu söküyoruz. sonra torpidonun altına sırtüstü yatın orda gördüğünüz ne kadar vida varsa sökün ama fan motorunun tam göbeğine gelen 2 tane vida var onları sökmeyin.
havalandırma kanalını tutan bir yıldız var onu sökün. fan motorunun tutan köşeli vidalar var onu sökün. motor yine aşağı düşmeyecektir çünkü resiztörü de sökmek gerekecek. resistörü sökmeden önce orada ne kadar soket varsa çıkarın. bir soket de motorda olacak onu da sökün ki aşağı rahat düşebilsin.
bütün bunları yapıp en az 5 adet köşeli vidayı da söktükten sonra motor elinize gelecek.
benim konuma baktığım zaman bi baktım motorun içinde bi tane halıcının etiketi var nerden girmişse artık. meğersem hırıltı yapan oymuş. onu aldım, torpidonun altında canlı bi test ettim soketi takıp ses problemi çözüldü. sökmüşken bir de bi güzel temizleyeyim dedim yukarı çıkarıp bobini ıslatmadan bir güzel temizledim çiçek gibi oldu. sonra motor göbeğini makine yağıyla yağladım.(siz sıvı gres veya daha düzgün yap kullanın) sonra aynı şekil geri taktım şimdi hiç ses yok.
# Fiat Türkiye Kullanıcı Forumları Network # |
Yer imleri