Tuş takımı arızalı olabilir...
Kapı menteşesi içindeki kablo körüğü içinden geçen kablolarda temassızlık (kopma) olabilir... (sağ kapının kendisi üzerindeki düğmeye basınca açılıyor mu? kontrol edebilirsiniz)...
Cam kriko motoru yanmış olabilir...
iyi aksamlar arkadar aracım 2011 punto evo active sağ ön cam yukarı tusuna pastıgımda bi ses geliyor ancak cam aşağı inmiyor hareketsiz kaldı sizce sebebi nedir
Tuş takımı arızalı olabilir...
Kapı menteşesi içindeki kablo körüğü içinden geçen kablolarda temassızlık (kopma) olabilir... (sağ kapının kendisi üzerindeki düğmeye basınca açılıyor mu? kontrol edebilirsiniz)...
Cam kriko motoru yanmış olabilir...
hocam tık tık ediyor ama hareket yok iki taraftanda denedik söför tarafındakinden orayı acıp kapatınca yine aynısını yapıyor
Merhaba,
Geçmiş olsun, bende de ilk aldığımda sağ arka cam çalışmıyordu.
Cam motoru arızalı olabilir dediler ve 700-1.000 TL arası bir maliyetten bahsettiler.
Fakat, sanayide baya aradıktan sonra iyi bir camcı usta bulduk. Bende de motor çalışacakmış gibi tık tık ediyordu fakat hareket ettiremiyordu camı.
Kapı içinde camı indirip kaldırmaya yarayan bisiklet fren tellerine benzer teller var, onlar sıyırmıştı, usta yeni bir tel sardı orada bulunan makaraya ve sorun çözüldü.
Bunun için 150 TL vermiştim 2 ay önce. Bütün kapı iç aksamını söküyorlar, tamir sırasında başında durmanız iyi olur.
Umarım faydası olur.
Konu BA123 tarafından (11/08/2020 Saat 08:22 ) değiştirilmiştir.
Bu arada yaptırana kadar cam motorunu aman fazla zorlamayın, bozulursa değiştirilmesi gerekiyor ve dediğim gibi cidden pahalı bir parça.
cam motorundan ses geliyorsa büyük ihtimal tellerde sıkıntı vardır. benimde 2 sene evvel sol camın telleri kopmuştu, motoru çalışıyor ama indirip kaldırmıyordu camı. 120 liraya yaptırmıştım.
G.Punto 2007 1.3Mjet
sabah tekrar calısmaya basladı arkadaslar galiba sıcaktan olmus olabilir dun hava 43/45 derece civarı gösteriyordu araba
Sarma sesi, çatır çutur ses geliyor, cam düşmüş ise tel kopmuş.. Oto camcı da 70-80 TL verdim. Kopmuş teli yeni tel ile değiştirdi. Şu an kendim de yaparım basit bir işlem, uğraş istiyor..
# Fiat Türkiye Kullanıcı Forumları Network # |
Yer imleri