Öncelikle herkese merhabalar. Yaklasik 1 hafta önce fiat punto evo multijet dynamic 2012 modelli bir arac aldik. Bu benim ilk aracım okula gidip gelmek için kullanacağım genellikle. Okulum suan tatil ve bu yüzden 2-3 gündür arabayi kullanmadim hic. Bugün aracı çalıştırmaya gittim yol bilgisayarında airbag arızası kılavuza bakın gibi bir mesaj gördüm. Yaşım gereği , tecrübesizligim gereği araclarin teknik kisimlarindan pek anlamam. Her neyse birkac kere mars a bastım ışıkları yanar gibi oldu sonra geri gitti. Ben de büyük ihtimal akünün bittigini düşündüm. Ama bu airbag uyarisi kafamı karıştırdı. Cok uzattim kusura bakmayın. Pazar günü baska bir aractan akü takviyesi yapacağız. Önemli bir sorun mudur yoksa aküden mi kaynaklaniyordur bu yazı , birçoğunuzun benden tecrübeli oldugunu düşünerek bilgi almak istedim. Herkese hayirli akşamlar
Umarım başka sorun yoktur ama ben de aküyle alakali olduğunu düşünüyorum. Birkac kere calistirmayi denedim ışıklar yandı söndü ve calisacakmis gibi ses gelip gitti. Akünün dibini siyirdim galiba böylelikle 😂
Yüksek ihtimal öyledir. Eğer airbag ile ilgili bir sorun varsa üzer 😄
Grande Punto New Orleans Blue Hatcback 3 Kapı Yarı Otomatik
Araştırdım biraz airbag sorunları uğrastiriyormuş. Siz ne kadardir punto kullaniyorsunuz, cok sorun yaşadınız mi ? Ben hâlâ aracla ilgili bilgi edinmeye çalışıyorum o yüzden soruyorum hocam
Akünü ölçtür öncelikle. Muhtemelen düşük çıkıcaktır ve akünü değiştirdiğinde sorun çözülecektir.
Tecrübeye sabittir.
Hayırlı olsun aracınız.
Aküyü illa degistirmem mi gerek yoksa akü takviyesi yeterli olur mu? Cok teşekkür ederim tavsiyeniz ve iyi dileğiniz icin.
Akünün ömrü dolmuştur çökmüştür yani. Sen aküyü ölçtürünce sana ölçen yer durumu söyler zaten.
Rica ederim.
Geçmiş Olsun ilk önce akü ile alakası yok araç istanbulda ise ALLAH ın izni ile iş biter
Akü bittiğinde saçma sapan uyarılar veriyor bizim araçlar. Benimde başıma geldi. önce akünüze baktırmanızı öneririm.
Bende çok okudum duydum city hatası falan bi kaç kronik şey ama hiç başıma gelmedi Allaha şükür. City hatası airbag sargısından kaynaklanıyor. Bide yolcu airbag i şişiyor kronik o var bende. Sadece airbag şişmesi var. Hiç sıkıntı çıkartmadı araba bana. 2008 model 109 binde aldım direkt alır almaz 120.000 ağır bakımlarını yaptırdım. Hiç tık demedi daha nazar değmesin.
Grande Punto New Orleans Blue Hatcback 3 Kapı Yarı Otomatik
Teşekkürler evet araç İstanbul'da, akü ile alakalı değilse ne ile alakalı olabilir?
Bravo da böyle bir şey yok o kadar araba yaptım ilk defa böyle bir şey duyuyorum sizin Akü ile sorununuz yok sizin Aırbag Bantı Katladıgı icin ekran da bu arızayı gösteriyor siz Akü deneyeceginize aracınızı bilgisayara baglatin zaten direk arıza çıkacak
Bizimde başımıza bugün geldi. Araba çalışır halde idi yakıt ışığı yanıp söndü, ekran da airbag kılavuzu tarzında bir şeyler geçti tam okuyamadım. 10 saniye sonra airbag ışığı söndü cihaza bağladığımda da hata kodu da yoktu. Aradan 2 saat geçti çalıştırdım aracı her hangi bir arıza ile karşılaşmadım. Büyük ihtimal aküyü değişeceğim gibi.
ARKADAŞLAR AZ ÖNCE FARKLI BİR TAKVİYE KABLOSU İLE DENEDİK VE ARADA HEMEN MARŞ ALDI. 5-10 DAKİKA MOTORU KENDİ KENDİNE CALİSTİRDİM OLDUGU YERDE. 10 DAKİKA SONRADA 10DAKİKALİK TUR ATTİM. ŞİMDİ SİZE BİR SORUM VAR KONTAK ACİKKEN BAZİ UYARI IŞIKLARI YANİYOR AMA MARŞ BASIYOR ÇALIŞIYOR ARABA. ÇALIŞTIĞINDA HERHANGİ BİR UYARİ İŞİGİ DA YANMIYOR. KONTAK AÇIKKEN UYARİ İŞİGİ YANMASİ NORMAL Mİ?
kontak açık motor çalışmaz iken hatırladığım kadarıyla motor arıza lambası.yağ uyarı lambası,airbag ışığı ve hararet lambası yanar kontak bir süre sanırım 5 sn kadar açık kaldığında bu ışıkların bir kaçının söner ve sonrasında marş yapar aracı çalıştırırız ve tüm ışıkların sönmüş olması gerekir.
ya devlet başa ya kuzgun leşe
# Fiat Türkiye Kullanıcı Forumları Network # |
Yer imleri