Sergio1903 Nickli Üyeden Alıntı
Merhaba arkadaşlar,
İlk aracım olarak 2011 model Fiat Grande Punto 1,4 yarı otomatik aldım.
Aracı alırken baktık ettik hiç sıkıntı yoktu. Şimdi sabah ilk çalıştırdığımda N'de marşa basıyorum, sonra frene basarak A'ya alıyorum. Önden tıkır tıkır sesler geliyor ve A'ya geçmiyor, N'de kalıyor. Sonra birkaç kez marşı kapatıp tekrar açıyorum sorunsuz çalışıyor. Şaka gibi. Bilgisayar bozulunca kapat aç düzelir derler ya, öyle yapıyorum düzeliyor.
Bugün de yolda ani fren yapmak zorunda kaldım. Bir anda aracı N'ye aldı. Bir türlü A'ya geçmedi. Yolun ortasında kaldım öyle. Yine marşı kapattım açtım falan öyle düzeldi sonra akşama kadar bir daha da hiç sıkıntı yapmadı, durdum ara ara kullandım, park ettim sürdüm hiçbir şey yok. Ama ara ara böyle sıkıntı yapıyor, insanın canını sıkıyor. Her an yapar mı tekrar, sıkıntı çıkarır mı diye düşünmekten canım çok sıkıldı. Bir de ilk aracım.
Bostancı'da sanayide bir yere götürdüm, bilgisayar bağladı baktı hata mesajı yoktu. Dedi şanzımanı indirip bakacağım baskı balata falan bakarız anca öyle anlaşılır neresinde sıkıntı olduğu dedi. Güzelde para istedi. Vermedim henüz.
Bu aracın sorunu nedir? Biraz forumda araştırdım ama şanzıman robot yağı mı eksilmiştir? Yağ mı doldurmak gerekiyor? Fren müşürünü mü değiştirmek gerekiyor?
Aracı kspere soktuğumda şanzımanda terleme gibi hafiften yağ kaçağı var, keçeleri eskimiş olabilir demişti. Geçen hafta araç muayeneden yine "şanzımanda yağ kaçağı var" hafif kusurlu geçti. Bostancı oto sanayiye gösterdim, orası da önemli bir şey değil dedi, terleme dedi.
Araçlardan ve motordan da pek anlamıyorum, yardımcı olursanız çok sevinirim. İstanbul Anadolu Yakasında düzgün bir usta vs önerisi olan varsa ulaşabilirse çok sevinirim.
Yer imleri