Alıntı bb41bb Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Büyük bir ihtimalle Amortisör takozu denen parçadan geliyo gibi ses. Benim aracımda da dururken direksiyonu çevirince sanki yay kasılıp bi an boşalınca çarpma sesi ve lokurtu vardı çiftini değiştirince ses düzelmişti. Bi baktırmanızda yarar var sorun direk o demiyorum malesef. Benzer sorun bende bu şekilde çözüldü.
Merhaba,

3 kez değişti amartisör takozu en son corsa D takozu kullandım fakat maalesef sorunlarım çözülmedi.

Alıntı OnurBazarbasi Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
merhaba ,

direksiyondan gelen sürtünme sesi lastiğin davlunbaza sürtüyor olmasın kontrol et bi istersen , ayrıca direksiyon kutunu kontrol ettir.

lok lok sesler salıncaktan da yapabilir amortisor takozundan da yapabılır hatta motor kulakcıgını da kontrol ettir ondan da yapabilir.

amortisör gıcırtısına gelirsek eğer , daha önce buna benzer bir konu açılmıştı diye hatırlıyorum . yanlış hatırlamıyorsam eğer amortisör körüğü yırtıldığından dolayı orayı plastik kelepçe ile sıkıyorlardı ve ses gidiyordu buna benzer olması gerekiyordu araştırmanı öneririrm.

iyi forumlar.
Davlunbaza sürtmüyor kontrol etmiştim. Bir usta ise direksiyon kutusundan dedi ama hiç bakmadan söylediği için umursamadım. Amortisör gıcırtısı araba esnediği zaman yapıyor körük olayının o denli ses yapacağına ihtimal vermiyorum ama deneyeceğim en kısa zamanda.

Alıntı Kadyr Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Lok lok sesi direksiyon altından geliyorsa mafsalda ses yapabiliyor. biri direksiyonu çevirsin siz lastiğin üstüne yaya bakın ses ordan geliyor olabilir. ordan ise kirleniyor falan ses yapabiliyor
En kısa zamanda deneyeceğim.