arkadaşlar günaydın;
Daha önce aracımın geç marş almasıyla ilgili bir konu açmıştım. araçtaki sorunu çözebilmek adına denemediğimiz yol yöntem kalmadı. 1 haftadır da sabah öğle akşam fark etmeksizin araç soğukken çalıştırdığımda hiçbir şekilde araç gaz yemiyor devir saatinde hareket olmuyor. araç bazen 1-2 dk,bazen 5 dk bazen 10 dk bu şekilde oluyor ondan sonra normale biniyor bazende hiç bir sıkıntı olmuyor araç gayet randımanlı şekilde çalışıp hareket ediyor. araçta geç çalışma( kısmen düzeldi ) , 2.ve 3. viteste gazdan ayağı çekince silkeleme ve son 1 haftadır da ilk çalıştırmada gaz yememe sorunum devam ediyor. yaptırdığım işlemleri sıralıyorum konu hakkında bilgisi olan arkadaşların yorumlarını alırsam memnun olacağım.
Yapılanlar;
1-genel bakım yapıldı tüm filtreler değişti.
2-enjektörler kontrol edildi problem yok.
3- basınç sensörü değişti
4-demibetre değişti
5-map sensörü değişti
6-depo şamandırası kontrol edildi.
7- egr ( daha önce değişti), manifold,boğaz kelebeği hepsi temizlenmişti daha önce tekrar kontrol edildi.
8-debriyaj,fren,gaz pedalı müşürleri kontrol edildi.
9-akü,turbo ve ısıtma bujilerinde problem yok.
10-mazot pompasında kaçak tespit edildi revizyon ile halledildi bu işlem dün yapıldı daha önce kaçak yoktu kontrol etmiştik.
11- devir sensörü değişti
12- marş motoru elden geçirildi kömürleri değişti

son 1 haftadır bahsettiğim gibi gaz yememe olayı için acaba beyinden kaynaklı olabilir düşüncesiyle beyinciye gittim dün kontrol etti problem göremedi hatta elinde sağlam bir punto beyni vardı bana emaneten verdi eğer araç çalıştığında gaz yemezse bunu tak öyle dene dedi bu sabah araç gaz yemeyince taktım beyni aynı sorun yine oldu ardından kendi araç beynini bağlayınca araba gaz aldı ve işe gidene kadar ne tekleme ne titreme herhangi bir şey olmadı çıkamadım işin içinden ne bir arıza kaydı var ne başka bir şey bir çözüm yolu bulamadık.