Alıntı hakaniko Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Benim de az daha başıma geliyordu. Adamı zor ikna ettim.

Normalde tanıdık özel opel servisinde yaptırırdım bakımı. Motor CDTI ile aynı olduğundan gönlüm hep rahattır. Parçaları ve yağı alır giderdim. 4 litre 5w30 yağ alırım hep. O gün acelem vardı şehir dışına çıkacaktım ve adamların da çok işleri vardı müsait değillerdi. Başka bir tanıdığa gittim. Neyse yağı boşalttı filtreleri değiştirdi. Aklıma takıldı ya 4 litre birden koyarsa diye. Yarım litre pet şişem vardı çaktırmadan içinden yarım litre yağı pet şişeye boşaltıp verdim ama yine de 300ml fazla yağım vardı.

Yağı doldururken bu yağ yetmez 1 litre daha lazım dedi. Haydiiiii dedim başlıyoruz. Ben adamı ikna etmeye çalışıyorum o yok olmaz öyle şey diyor. 2-3dklık münakaşanın ardından 1.6 olanların o kadar aldığını, 1.3 lerin 3,2 litre aldığını anlatıyorum yok anlamıyor. En son koyalım anlarız dedi. 2 litre yağı koydu alt çizgiye geldi. 1,2 yi de doldurdu max çizgisine geldi.

Böyle motor mu olur ya 3 litre ile motor mu çalışır hayatta almam böyle bi motorlu araba diyor.

Adamlar yapmış hem de sorunsuz diyerek ayrıldım yanından. Ustasına gitmek önemli.
Bunlar hatalı üretildi sonrada üretimi durdurdu deseydin 😀😀😀 yav bunkar deveden daha inatçı.