19 sonuçtan 1 ile 19 arası

Konu: Arka koltuğun yağmurlu havalarda ıslanma sorunu

Tuncay Saglik
    tunsa84 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Muğla
    Rengi
    Yok
    Edilen teşekkür: 0

Bilgilendirme Konusu Arka koltuğun yağmurlu havalarda ıslanma sorunu

2012 Punto aracımızın yolcu koltuğu arkasındaki koltuğun yağmurlu havalarda üst kısmının ıslak buluyoruz. Servis arka bagajdan alıyor diye bagaj camını söküp tekrar silikonladılar. Lakin sorunumuz halen devam ediyor serviste su tutuyoruz, hiç birşey olmuyor, nasıl bu duruma geliyor diyerek sonlarda çözüm bulamadılar. Kapı ve cam fitillerinde sorun yok. İlginç olanı ise sadece üst kısmı alt kuru kapı açıldığında su sıçrıyor diye düşünenler vardır. Su neredeyse orta koltuğa kadar geliyor. Tavan tertemiz, koltuğun altı temiz fitiller de sorun yoksu tutuluyor yine bir şey Yok ama hava yağmur yağsın sabah diğer kapıdan açtığımızda koltuğu ıslak buluyoruz. Böyle bir sorunla karışalaşan var ise veya tahmin yürütecek arkadaşlardan tavsiye almak istiyorum. Teşekkürler

süleyman Ş
    General edll - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Mersin
    Rengi
    Evo Gri
    Plaka
    TR
    Edilen teşekkür: 834

Standart Cevap: arka koltuğun yağmurlu havalarda ıslanma sorunu

Alıntı tunsa84 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    2012 Punto aracımızın yolcu koltuğu arkasındaki koltuğun yağmurlu havalarda üst kısmının ıslak buluyoruz. Servis arka bagajdan alıyor diye bagaj camını söküp tekrar silikonladılar. Lakin sorunumuz halen devam ediyor serviste su tutuyoruz, hiç birşey olmuyor, nasıl bu duruma geliyor diyerek sonlarda çözüm bulamadılar. Kapı ve cam fitillerinde sorun yok. İlginç olanı ise sadece üst kısmı alt kuru kapı açıldığında su sıçrıyor diye düşünenler vardır. Su neredeyse orta koltuğa kadar geliyor. Tavan tertemiz, koltuğun altı temiz fitiller de sorun yoksu tutuluyor yine bir şey Yok ama hava yağmur yağsın sabah diğer kapıdan açtığımızda koltuğu ıslak buluyoruz. Böyle bir sorunla karışalaşan var ise veya tahmin yürütecek arkadaşlardan tavsiye almak istiyorum. Teşekkürler
    tavanda varmı herhangi bir ıslaklık. birde bagaj kısmına bakın koltuk arka kısmı özellikle. oralardada sorun yoksa sadece koltukta sorun oluyorsa durduğu yerde bu ıslaklık oluyorsa tabiata aykırı bir durum var demekki.

Mustafa Giresun
    mustafa28 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Giresun
    Rengi
    Arizona Bej
    Edilen teşekkür: 15

Benim aynı sorun biraz değişik başına geldi ve buldum sonunda.
    Eğer fitillerin ve stopunu tam kontrol ettiysen başka yerde yoksa kesin bagaj üzerindeki 3. Stop lambasına bak ordan alirdir.sokup çantasını kontrol et hatta şeffaf cam silikonuyla yapıştır muhtemelen sorun çözülür.
    Kolay gelsin.
    ---Fiat Grande Punto 1.3 Multijet Dynamic---Opel Zafira B 1.6 Enjoy SP---Fiat Palio 1.2 MK1---

Tuncay Saglik
    Nereden
    Muğla
    Rengi
    Yok

Hocam ilk baştan ayrıntılı yazayım, araç yağmurlu bir gün sabahı arka koltuğun ıslak olduğunu farkettim. Önemsemedim ertesi Cumartesi Pazar kullanmadım, sonrasında Pazartesi baktığımda ıslaklığın arka sırt dayama noktalarına kadar geldiğini farkettim. kronik bir sorun ise tez çözülür diyerek servise götürdüm, kontrollerde arka bagaj kapağındaki camdan kaynaklı olduğunu beyan ettiler. Ben bagaj kapağı olsa bagaj içinde veya bagajın üstündeki çekmecenin ıslak olması gerektiğini söyledim, ama yine de sorunun ordan kaynaklandığını söylediler. Araç 2 gün kaldı yaptılar hazır dediler ama benim sorun halen devam ediyor, gidiyor geliyoruz tazekli su tutuyorlar yavaş su tutuyorlar, fitilleri kontrol ediyorlar sorun yok diyorlar. yağmurlu havalarda akşam evin önüne park ettiğimizde veya park ettiğimiz yada işten eve 2km lik mesafeden eve geldiğimde akşamı yada ertesi gününe yolcu tarafından kapıyı açtığımda arkama baktığımda ıslak olduğunu görüyorum. Lakin sırt dayama yerlerine kadar gelmiyor artık. Koltuğun altı kuru, tavan da hiç bir şey Yok.Bugün servis den geldim bir şey Yok bunda dediler belki önceki ıslaklık süngere işlemiştir ondan ıslaklık vuruyordur dedi artık sesimi çıkarmadım. Çareyi forum sitesinden bekliyorum. Teşekkürler

Tuncay Saglik
    Nereden
    Muğla
    Rengi
    Yok

Arka stop lambası çatlak var dediler hatta buhu yapıyor hocam ben bahsettim ama Yok ordan almaz dediler. Mantıklı dediğiniz kendim silikon yapacağım olmadı. Teşekkürler Öner’iniz için

süleyman Ş
    Nereden
    Mersin
    Rengi
    Evo Gri
    Plaka
    TR

koltuğun sağını solunu kontrol edin diye onun için söyledim. genelde 3. stoptan su alma olayı bulunamıyor ama dediğim gibi oturulan yerin ya altında ne üstünde ıslaklık olması gerekir. su tutulma işlemi sırasında çoğu zaman belli olmuyor. daha sonradan suyu kusmaya başlıyor. ilk 3. stopu kontrolden başlayın. daha öncesinde yazdığım gibi bagaj iç kısmınıda kontrol etmekte fayda var.

Gökhan Yildirim
    kingmortal - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Tekirdağ
    Rengi
    Egzotik Kırmızı
    Plaka
    59 AAD 538
    Edilen teşekkür: 2

Benim arabamda su aliyodu bagaj kismindan pandizota geliyodu 3. Stop lambasindanmiş sorun camcida yaptirdim onu simdi de sol arka stopun iç direk kismindan su aliyor bagaj daha çozemedim o sorunu

YUNUS KAYA
    ykaya1983 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Gaziantep
    Rengi
    Rock Siyah
    Edilen teşekkür: 719

Aracın kapılarını oynattığınızda lıkır lıkır su sesi geliyor mu peki?Benim palio aracımda kapı alt tahliye tıkandığı için araç kapı döşemesinden koltuk altına su veriyordu.
    Millet düğün salonunda kızlara bakarken ben dışarıda arabalara bakarım.

Tuncay Saglik
    Nereden
    Muğla
    Rengi
    Yok

Herkes şikayetçi gördüğüm kadarıyla aracın o kadar çok kronik problemi var ki 🤷♂ Havalar şu günlerde açık yağmuru bekliyorum

Tuncay Saglik
    Nereden
    Muğla
    Rengi
    Yok

Yok hocam öyle bir ses gelmiyor, üç harflilerden şüphelenmeye başladım 😄

Hakan Yılmaz
    hakaniko - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Yok
    Edilen teşekkür: 12

Ben de buna yakın bir sorun yaşadım. Aşırı yağıştan sonra araçta koku oluşmaya başladı. Şansa sağ arka paspasın oraya düşen öantamı alırken ıslaklık farkettim. Halı bildiğin ıslaktı. Ben Sağ stopun karoserle arasındaki süngerden şüphelendim. Süngerin altı temiz olması gerekirken tozluydu. Bende iyice temizledim vs. Daha sonrasında bir ıslaklık görmedim.

Geçenlerde ise bağaj kapağı fitilinin iç kısmında, kilit mekanizmasının sağ tarafında aşırı su farkettim. Nereden geldiğini çözemedim.

Hakan Yılmaz
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Yok

Az önce baktığımda yine ıslaklık gördüm ve sağ stobun içi su doluydu.

-whatsapp-image-2018-12-21-13.40.09.jpeg-whatsapp-image-2018-12-21-13.40.10.jpeg-whatsapp-image-2018-12-21-13.40.09-1-.jpeg

Hakan Yılmaz
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Yok

Alıntı hakaniko Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Az önce baktığımda yine ıslaklık gördüm ve sağ stobun içi su doluydu.

-whatsapp-image-2018-12-21-13.40.09.jpeg-whatsapp-image-2018-12-21-13.40.10.jpeg-whatsapp-image-2018-12-21-13.40.09-1-.jpeg
    Stopta kırık buldum. Japon ile yapıştırdım. Umarım sorun çözülür.

Tercan İs
    Tercan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Sakarya
    Rengi
    Yok
    Edilen teşekkür: 5

Standart Cevap: Arka koltuğun yağmurlu havalarda ıslanma sorunu

Öncelikle geçmiş olsun bende başımdan geçen bir olayı anlatmak isterim belki böyle sorunu olanlara yardımcı olmuş oluruz. Benim arka bagaj kapağındaki plastik döşemede küçük bir çatlak vardı bagaj kapağını her açtığımda gözüme batiyordu bir gün yapıştırmak için onu soktum sun-fix le yapıştırdım hemen yerine takmadim. Sonra bagajdan bişey almak için bagaj kapağını açtığımda Azda olsa yağmur damlalarının içeride camda yukarı doğru kaydığını fark ettim. Dikkat edince suyun arka camda bulunan silecek yuvasının orada bulunan lastik conta dan kaçırdığını gördüm akşamına soluğu camcida aldım camcı bana inanmadı hemen çocuktan bir sasal su istedi döktü o da ne baya baya su giriyor iceri git silecegi soktur dedi elektrikciye yolladı oda silecegi sokmeyelim fabrikasyon percinleri var üzerinde dedi. Sonra gel biseyle yapistiririz şimdi isim var dedi. Bende bir daha müsait olup gidemedim volkan hocamın yine forumlarda bahsettiği pu mastik alıp yapıştırdım 10 numara oldu. Oradaki su koltuğa gelirmi bilmem ama sizde bı kontrol edin derim yanlız o plastik dosemeyi sokmeniz lazım yoksa kaçırdığı anlasilmaz

Hakan Yılmaz
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Yok

Benim fitile gelen su büyük ihtimalle oradan geliyor demek ki. Ben de bir deneyeyim dediğinizi. Döşemeyi sökmek kolay mı?

süleyman Ş
    Nereden
    Mersin
    Rengi
    Evo Gri
    Plaka
    TR

Alıntı hakaniko Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Benim fitile gelen su büyük ihtimalle oradan geliyor demek ki. Ben de bir deneyeyim dediğinizi. Döşemeyi sökmek kolay mı?
    elle çekip indirme yuvasının içindeki vidayı çıkartıp kenarlarda esnete esnete çekin. bir yeri gelince diğer taraflar daha kolay çıkıyor. düşürmeyin çekme esnasında. ben yaptım hafif çatlattımdı

Engin Pişkin
    comanchee - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Evo Metalik Beyaz
    Plaka
    34lüyüz biz
    Edilen teşekkür: 222

tavanda da ıslaklık varsa anten yuvasından da su alıyor olabilir.
    YENİ HYUNDAİ İ20 1,25 STYLE+PAN 1,25
    PUNTO EVO 1.4 FIRE ENGINE DUALOGIC METALIC EVO WHITE SKYDOM GÜZEL ARAÇTI MAZİDE KALDI

Mesut Deniz
    ayaman - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Yok
    Edilen teşekkür: 273

Arkadaşlar bende de bunu gibi bir sorun var. Bendeki sorun şu: aracın koltukları bende ıslanmıyor stepnenin olduğu yer havuz gibi oluyor. Ustalar stop dedi stop lambasının contasını yap uğraş felan bir cacık çıkmadı. servisin saçmalıklarını anlatmaya gerek bile duymuyorum. Kendim arka bagaj döşemesini, sağ taraftaki döşemeleri , bakalit plastik ne varsa söktüm. Aracı petrole çektim arkadaşın biriyle bana yardım etsin diye. O dışarda su tuttu ben de suyu takip ettip nerden geliyor diye . Stopun olduğu yerden ama stopun üst kısmından damlıyor benim aklıma aracın slikon çekilen yerleri stopun üstünde bağlantı yerleri var o slikonları kaldırdım tekrardan slikon çektim. Şimdi tekrardan takip edicem eğer yine su alırsa inşallah almaz ; ama ben bu işi kökünden halledicem. Bu su gayptan gelmiyor ya. Konuyla ilgili gelişmeleri yazıcam sonucu tekrardan buraya bildiricem.
    Konu ayaman tarafından (24/12/2018 Saat 00:07 ) değiştirilmiştir.

19. Bu mesaj için teşekkür edenler:

kadir s
    Kadyr - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Tekno Gri
    Edilen teşekkür: 85

3. Stobada bakarsiniz