Arkadaşlar merhaba;

Yaklaşık 3 ay kadar önce 140.000 km 1.3 multijet grande punto aldım. Araca ekspertiz yapan firma Egr valfi ile yakıt sisteminin kontrol ettirilmesi gerektiğini söyledi. Araç şimdi 143.000 kmde ve son zamanlarda 1. viteste hafiften gaza basmaya başladığımda biraz hızlanıyor sonra öne doğru fren yapar gibi yığılıyor sonra tekrardan hızlanmaya başlıyor. Gaza fazla basarsam böyle bir sorun olmuyor.

Araba 2. Ve 3. Vitesteyken gazdan birden ayağımı çekersemde motorda vuruntu gibi bir durum oluyor. Bir yerden tak diye hafif bir ses geliyor.

Birde vites küçültürken araç yine bir kaç defa tekliyor motor silkleniyor gibi oluyor ve sonrasında gaz yemeye başlıyor. Burada da devriyaja biraz basılı tutarsam sorun ortadan kalkıyor.

İlk zamanlar araca alışamadığımı ve devirsiz kullandığımı düşünüyordum ama araca alışmama rağmen bir türlü bu sorun düzelmedi. İki gündürde sabahları gaza basmadan aracı çalıştıramıyorum.

Yakıt konusundada bana çok yakıyor gibi geliyor havalar sıcakken ortalama 7.2/100 km şimdi ise 7.8/100 km şehir dışında ise 4.8/100 km bu değerlerde normal mi?

Bu konular hakkında ne yapılabilir ya da usta tavsiye edebilecek olan var mıdır?

Herkese iyi akşamlar.

kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi