Arkadaşlar aracımda birkaç gündür farkettiğim bir sorun var.Radyatör hortumlarında aşırı bir sertlik var.Kapağı açıp havasını alıyorum.Radyatör üstündeki vidadan havasını alıyorum ama biraz araçla gittiğim zaman tekrar sertleşiyor.İnternette baktığımda genelde ya conta yanmıştır ya da tıkanıklık var demişlerdi.Aracın kalorifer peteğinden lık lık sesler geliyordu.Sökerek temizledim ama tıkanıklık yoktu.Defalarca hava almama rağmen hortum araç ısınınca ve biraz gidince tekrar sertleşiyor.Daha önce araç boru patlattı ve tamiratını yaptırdım.Araç soğutma suyunda yoğun pas vardı.Borularda paslanmadan patlamıştı.Su kaçırdığında araca hararet yaptırmadan ve orta çizgiyi geçirmeden eksilen suyu tamamlamıştım oysa.Geçen gün de radyatör peteğindeki havayı alayım diye yedek su deposunun kapağını açıp fan açmasını sağlamıştım.Fan açarken yedek su deposundan su taşıp kaynayarak akmıştı.Ondan mı oldu acaba diyorum ama hararet çizgisi hiç ortayı(90)geçmemişti ve hemen 1 lt su ile kesiği tamamlamıştım.Sizce ne yapmalıyım arkadaşlar bu şekilde kullansam bu sıkışmadan dolayı hortum patlatacak.Yedek su deposunun kapak contasında açıklık bırakarak kullandığımda kapaktan havayı attığı için sorunsuz hortum şişmeden kullanabiliyorum.Bu şekilde kullanabilir miyim yoksa tamirat mı istiyor?
Yer imleri