Arkadaşlar Merhaba,
Yaklaşık bir ay önce GRANDE PUNTO 1.4 aracımı alarak aracımı alarak aranıza katıldım.
Aracımdan memmunum ancak, aracın yol tutuşu ve KM 100 ü geçince direksiyon titremesi vs güven vermiyor.
Hız yapan birisi olmama rağmen bu durum biraz canımı sıkıyor.
Aracın lastikleri 4 yıllık, ve experde üç tanesinin değişmesi gerekir demişlerdi ancak çokta kabak değil gayet diri duruyor.
Aracımı Balansa sokağım titremenin balans ayarının bozuk olduğundan olacağını söylüyorlar. Ancak bazıları da fiatda gelende 120-130 yapınca titreme olduğunu söyleyen balans olsa da düzelmeyeceğini söylüyorlar.
4 adet yeni lastik alıp güzel bir balans yaptırırsam aracın yol tutuşu güven verip, titreme sorunu düzelir mi ?
Sizlerin bu konuda düşünceleri nelerdir ?
Puntonun klasik sorunlarından biri olan disklerine baktırmanı öneririm. Orjinali bile olsa o kadar gereksiz bir malzemeden yapılmışki hemen eğilebiliyor. bu da titreme yaptırabiliyor. Arkadaşın dediği gibi lastik te önemli
Lastik titremede önemli faktördür. Lastik desenlerinde bozulma içten falan lastik aşındı ise balansta yapılsa titreme yapar. Eğer lastik minimum aşınma seviyesine geldiyse hemen değiştirin derim. Lastiğin yolculuk esnasında gümlemesi çok acı tecrübelere neden olabilir. İnsan gözü ile canlı yaşamayınca lastiğe önem vermiyor. Ama bu konu çok öenmli.
Evo aracımlar 150-180 arası yüksek hızlar yaptım ve öyle denildiği gibi titremeler olmadı. sadece asflat sesini fazla alır içe.
Titremenin kaynakları.
1. Balans ayarı
2. Jant eğikliği
3. Lastik deseni ve aşınma
4. Akslar
5. uygun olmayan jant bilezikleri
Ben aracımla 190 200 lere kadar çıkarım öyle çok da abes bir titreme görmedim şu an aracimda 17 inç lenso jantlar var yani herkesin her dediğine aldırmayın
Bu arada kışlık lastik varsa o da titreme yapabilir
lastikler araca takılıyken balans yaptırın eski grande puntomda sorunu öyle çözmüştüm 115 130 arası titreme vardı bende de.
Çözüm üretemeyince fiat 130 km. hıza çıkınca titreme yapar deyip geçiyorlar ne ala. Titreme falan yapmaz yağ gibi akar gider balans ve lastikler düzgün olduktan sonra. Lastik telleri kırılmış olabilir ondan da titreme yapabilir.
Herkese Çok teşekkür ederim .
Lastikleri değiştirmeyi düşünüyorum o zaman güzel bir balans ayarı yaptıracağım sonucu tekrar yazarım
# Fiat Türkiye Kullanıcı Forumları Network # |
Yer imleri