Alıntı MKavruk Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
gurultulu calısan bir motoru sessizleştirmeye calışmayın derim. motor ses seviyesi diye bir kriter yok ama motor yakıt tüketimi, aşınma değeri ve uygun yağ basıncı gibi kriterler var. Motorunuza ACEA C2 kriteri 5w30 yağdan baka yağ koymayın. Ülkeme güvenmiyorum derseniz, gene ülkemizde üretilerek bize yabancı diye aynı üretim bandından çıkan BP'nin dahi %30 üstünde satılan castrol magnatec kullanabilirsiniz. Aracınıza uygun mobil marka yağ bulunmamaktadır. mobil motorun sesini azaltır conko o kadar basınc yaratır içeride (ACEA C3 kodlu yağlar yuksek basınc direncleri vardır, motorunuzun parcalarını gereğinden fazla esnetir üstelik tüketimi arttırır). Belli bir yorgunluğa ulaşmış aracınız var, riske etmeyin derim. eğer ki "ülkemizde satılan yağların zaten hepsi tüpraştan baz yağı alıyor, yağ katkılarını da az sayıda firma üretiyor, dolayısıyla ülkemde üretilen diğer yağları da, taaa 12 sene öncesinin teknolojisi multijetler için piyasadaki yağlar yeterli olacaktır derseniz daha uyguna total ya da po maxima öneririm.

Total Quartz Ineo Ecs 5w-30 4 L Motor Yağı - n11.com
Petrol Ofisi Maxima Pg 5w-30 3.2lt Tam Sentetik Motoryağı +c2 Dpf - n11.com

sesten kurtulmanın yolu motorun yağıyla oynamak değil, kapsamlı yalıtım yaptırmak ya da daha sessiz bir dizel almak maalesef. Keyifli sürüşleri dilerim.

not: daha 1 hafta önce yanlış yağdan subap ayarı kaçmış bir multiair okuduk hepberaber bu forumda, motoru üreticiden daha iyi kimse bilemez bu konuda hiçbir yararı olmayan risklere girmeyin derim.
Mobil 1 ESP özelliğine bakınca C2 standardını sağlıyor gözüküyor ama Fiat 9.55535-S1 spesifikasyonu yok.