Sayfa 2/2 İlkİlk 12
37 sonuçtan 21 ile 37 arası

Konu: Hararet Göstergesi Sorunu...

Ah-MeT
    Ziyaretçi Ah-MeT - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

hararet işi şakaya gelmez arkadaşlar bizde bi tane fabia var 2001 model bunu aldık 1 sene sonra aracın hararet saati sona dayanıyor ve ışık yakıyordu servise goturuyoz müşirden diyip degiştiriyolar 1-2 gun sonra yine arıza yine musir degiştiriyorlar oda yine 1-2 gun sonra aynı şeyi yapınca başlarım sizin müşürinize dedim, silindir kapagını sokturdum ve conta yakmış araba daha 10 bin KM de bi araç garantiden yapıldı. hiç hoş bir durum degil yeni arabaların böyle yapması, servisin soyledigi bilgiler şüpheli gelirse 2-3 tane tamirciye danışmanızda fayda var saygılar...

Ozan K
    OzzY - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İzmir
    Rengi
    Granit Gri
    Plaka
    35HK***
    Edilen teşekkür: 2813

Alıntı Linos Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Alkolü bulsam ben içerim, ne koyacağım arabaya!
    Sen fazla içme sonra 6ya kadar sayamıyosun
    Ne Mutlu Türküm Diyene!

Mehmet ...
    ===HüRGeNeRaL=== webercis - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Kütahya
    Rengi
    Yok
    Edilen teşekkür: 34

ekranda "Excess radiat fluid temper stop & engine" yazıyor.Ama motor biraz ısınınca bu yazı da çıkmıyor.

A. Can Şahin
    95+ HP Punto_Can - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Beyaz
    Plaka
    06DA1234
    Edilen teşekkür: 779

Arkadaşlar cuma günü aracımı bu sorundan dolayı servise götürdüm. Birçok arkadaşımın dediği gibi sorun aküden kaynaklanıyormuş. Kışın çok soğuk havalarda akünün enerji seviyesi yarı yaroya düşüyormuş ve bu tip bir uyarıya neden oluyormuş. birde birazcık akü suyunda azalma olmuş, ona su eklettirdim. su ekledikten sonra geceleri hava -15 derece civarında seyrederken sabah kontağı açtğımda böyle bir sorunla karşılaşmıyorum. Yani Atilla abi arabam hala pert değil

5. Bu mesaj için teşekkür edenler:

Emre @
    ekorkut - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Titanyum Gri
    Edilen teşekkür: 437

Arkadaşlar benim de başıma gelen bir hararet göstergesi sorunu var. Ayrı bir konu açmak istemedim bunun için. Şimdi olay şu:

Bildiğimiz gibi dizel arabalar soğukta benzinlilere göre gerçekten daha yavaş ısınıyorlar. Hararet göstergesinde bir kıpırtı olması için neredeyse bir 8-10 dk gezmiş olmak gerekiyor. bu 8-10 dk geçmesinden sonra gösterge en alttan bir kaptırıyor ve benim gözle ayırt edebileceğim kadar hızlı bir şekilde yükselmeye başlıyor. Yalnız bu yükselme işi dün akşam gördüğüm kadarıyla biraz saçmaladı. Ortaya doğru yaklaşırken, sanki fan açmış gibi tekrar bi çeyrek kadar geriye iniyor, sonra bir daha yükseliyor bir daha geriye falan derken belli bir süre sonra tam ortaya yerleşiyor. Benim arabam normalde tam ısınınca göstergenin tam ortasına kazık çakıyor ve ne aşağı ne yukarı milim oynamıyor.

Benim sormak istediğim sizin arabalarınızda da hararet göstergesi tam orta derecesine yükselirken durup tekrar fan açmış gibi geriye soğuyor sonra tekrar yükseliyor mu? Bunu 3-5 kez tekrarladıktan sonra 90 dereceye varıyor ve kalıyor orada. Belki daha önce de bu şekilde oluyordu fakat ben dikkat etmedim ama dün bunu gördüm ve hoşuma gitmedi.
    Cevabınız için teşekkürler.

Emre @
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Titanyum Gri

Ben sizin sorununuzu okumuştum. Bendeki durum fanın devreye girmemesi veya hararet yükselmesi değil. Hararet ibresinin ortaya kadar çıkarken, arada duraksaması hatta geri gelmesi ve 90 a bu şekilde ulaşıp orada sabit kalması. Bakalım birazdan tekrar bir çalıştırıp dolaşacam. Aynı durumla tekrar karşılaşacak mıyım yazarım buraya.

Mustafa Akçay
    pdr42 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Rengi
    Titanyum Gri
    Edilen teşekkür: 625

ya bu sorun bende de olmustu iki uc defa oldu hatta endişelenmiştim arızzmı yapacak diye. demkki normalmiş

Emre @
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Titanyum Gri

Hocam ben bugün sorunun (aslında sorun değil) sebebini anladım. Şimdi bizim göstergelerin üzerinde bilindiği gibi sıcaklık değerleri yazmıyor. İbrenin içinde bulunduğumuz bu soğuk havalarda da kıpırdaması yaklaşık bir 10 dk kadar alıyor. İbrenin en aşağıdan kalkmasıyla beraber gözle rahatça izlenecek kadar hızlı yukarılara tırmanması, hararet göstergesi skalasının minimum 70,75 C gibi baslayarak ortada 90 a ulasması ve en sonda da 105,110 C gibi bir düzeni işaret ediyor. Yani birçok arabadaki gibi 30,40 derecelerden başlıyor olsaydı, ibrenin bu tırmanışını gözle izlemek mümkün olmazdı.

Neyse olay da şu, 90+-20 gibi skalalandırıldığını düşündüğüm hararet göstergesinde yaklaşık olarak 80 derece civarına işaret ettiğini tahmin ettiğim ilk 1/3 lük kısımda, termostat devreye girerek, radyatörü de döngüye sokuyor. 80 C gibi Termostatın açmasıyla beraber o tam gaz yukarı doğru hızlanan hararet ibresi, radyatörün de soğutmaya katılması ile bir anda duraklıyor, hatta benim aracımda gözlemlediğim gibi 3,5 C (yaklaşık 1 çentik) geriye bile gidiyor. Daha sonrasında motorun ısınma eğilimi radyatörün soğutma çabasını da bastırdığı zaman, ibre geri geldiği noktadan tekrar yukarı tırmanmaya başlayarak 90C ye tırmanıyor ve koşullar yaklaşık birbirini eşitlediğinden o sıcaklıkta da sabit kalıyor. Elbette ısınmanın oluşacağı ekstra durumlarda fan devreye girecektir ama ben daha benim arabamda fan ı duymadım )))

İrfan Demirer
    kaptan_ahab - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Adana
    Rengi
    Granit Gri
    Edilen teşekkür: 378

Bu sabah aynı sorun bendede oldu. Dün arabayı yıkarken müzik sistemi 1 saat kadar açık kalmıştı sanırım aküyü zayıflatmış .

Cihan GÜNDOĞDU
    Bolu_Beyi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Bolu
    Rengi
    Rock Siyah
    Plaka
    14 KB 120
    Edilen teşekkür: 197

Bu olayı bende yaşıyorum. Ama bir sorun olduğunu düşünmediğimden önemsemedim. Aracı çalıştırınca hararet ibresi sona vuruyor uyarıcı ışık yanıyor ve daha sonra başlama noktasına geliyor. Bende bunu hararet ibresinin bozuk olmadığına ve herhangi bir problemde uyaracağına dikkat etmemizi istediğini zannediyordum

Tipo 1.6 SLXie MPI & Grande Punto 1.4 Fire & Bravo T-Jet Dynamic

A. Can Şahin
    95+ HP Punto_Can - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Beyaz
    Plaka
    06DA1234
    Edilen teşekkür: 779

aynen öyle arkadaşlar, akü kaynaklı bir sorun...

13. Bu mesajı için 2 kişi Punto_Can'ye teşekkür etti:

kerem yılmaz
    kerem3545 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Iğdır
    Rengi
    Titanyum Gri
    Edilen teşekkür: 0

Soru hararet göstergesi sorunu...yardım edin.....

merhaba arkadaşlar ..siteye yeni üye oldum ve hatta bu ilk mesajım...umarım burdan memnun kalırım diye düşünüyorum...benim aracımın sorunu bikaç gündür havalar çok soğuk olduğundan aracımın hararet göstergesi ilk marşa basma esnasında yükselip sonuna kadar dayanıyor ve kırmızı ışık yanıyor ..daha sonra aniden inip normale dönüyor...bunu özellikle soğuk havalarda yapıyor.formdan okuduğum kadarıyla aküyle ilgili olabilir diyorlar.Aracım 2007 1.3 mjet active punto ve 83.000 kmde.Doğuda olmamdan dolayısı ile burdaki servislere de göstermekte çekiniyorum ve sizlerden bi yardım bekliyorum...iyi akşamlar....

Yeni Linea Urban 1.3 95 hp Ahmet Bülbül
    abulbul08 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Artvin
    Rengi
    Yok
    Edilen teşekkür: 495

Alıntı kerem3545 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    merhaba arkadaşlar ..siteye yeni üye oldum ve hatta bu ilk mesajım...umarım burdan memnun kalırım diye düşünüyorum...benim aracımın sorunu bikaç gündür havalar çok soğuk olduğundan aracımın hararet göstergesi ilk marşa basma esnasında yükselip sonuna kadar dayanıyor ve kırmızı ışık yanıyor ..daha sonra aniden inip normale dönüyor...bunu özellikle soğuk havalarda yapıyor.formdan okuduğum kadarıyla aküyle ilgili olabilir diyorlar.Aracım 2007 1.3 mjet active punto ve 83.000 kmde.Doğuda olmamdan dolayısı ile burdaki servislere de göstermekte çekiniyorum ve sizlerden bi yardım bekliyorum...iyi akşamlar....
    Akü diyorki değişim zamanı geldi

16. Bu mesajı için 2 kişi abulbul08'ye teşekkür etti:

salih sez
    puntocusalih - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Şanlıurfa
    Rengi
    Granit Gri
    Edilen teşekkür: 0

arkadaşlar benim araçta da aynı sıkıntı çıktı varta ya da mutlu akü yolu göründü

SALDIRAY A
    Trabzonspor SaLDo - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Rock Siyah
    Edilen teşekkür: 300

Benimki sorun mu bilmiyorum . Şuan başlayan soğuk havadan kaynaklanıyor sanırım. Hararet göstergesi ortaya geliyor. Sonra aralıklarla düşüp tekrar ortalanıyor. Suyuna falan baktım eksilme yok. Kaloriferde ısıtıyor. Normaldir bu değil mi_

Çağatay E.
    Eski Puntocu Yeni Golfcü byadrenalin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Egzotik Kırmızı
    Edilen teşekkür: 423

Alıntı SaLDo Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Benimki sorun mu bilmiyorum . Şuan başlayan soğuk havadan kaynaklanıyor sanırım. Hararet göstergesi ortaya geliyor. Sonra aralıklarla düşüp tekrar ortalanıyor. Suyuna falan baktım eksilme yok. Kaloriferde ısıtıyor. Normaldir bu değil mi_
    Kanka aynısı bende de var takma fazla Sanırım soğuklardan kaynaklanıyor
    Hükümetini ayakta tutmak için dini kullanmaya gerek duyanlar zayıf yöneticilerdir, adeta halkı bir kapana kıstırırlar. M.Kemal ATATÜRK.

eski puntocu yeni lineacı
    halils2 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Tekirdağ
    Rengi
    Titanyum Gri
    Edilen teşekkür: 1276

araç yeni çalıştığı hararetin yeni ortaya geldiği ilk anlarda gaz kesip yavaşlayınca düşüp tekrar yerine gelmesi kalorifer ısıtıyorsa normal ama araçla daha uzun yol alınırsa bu süre içinde yine düşüp çıkma yaşanırsa 10 15 dk sonra kalorifer ısıtmıyorsa (benzinli için) muhtemel sıkıntı termostat değişmesi gerek tavsiyem kesinlikle orjinali ile değişmesi yan sanayi pek randıman vermiyor.
    Konu halils2 tarafından (14/12/2013 Saat 02:55 ) değiştirilmiştir.

Sayfa 2/2 İlkİlk 12