Ambalaji duruyor mu?
Printable View
0w40 olmasin?
kavaklıdere servisi. Hocam sanırım oparın yağı cokda kaliteli değil castrol 5w30 kullanın sizde. yağdan kaynaklı bir problemden dolayı kaynaklandı sorun..
5w30 olmasi sorun.. markadan ziyade
Castrol da olsa mobil de olsa
5w40 acea c3 ;)
https://forum.grandepuntotr.com/tekn...00-bakimi.html
Iki alinti var burada, viskosite uzerine ;)
faturasına bakıp söyleyeceğim hangi yağ kullanıldıgını :)
Kullanılan yağın motora olumsuz etkisi ortada ama, ilk mesajınız da Yağ eksiltme yaptığını da belirtmiş siniz, dolayısıyla bu yağ eksiltmenin, ayrıca ne kadar zarar verdiği de tartışılır. Eksilen yağ yine OPAR yağ olmasın?
opardı zaten baska yağ kullanmadım eklemelerde kullandım sadece oda 200 300 gram falandır öyle aham şaham ekleme yapmadım
[QUOTE=timbaz;1012621]0w40 olmasin?[/QUOTEevet 0 40 mis yanlis hatirlamisim pardon
Murat Hocam şu anda benim araçta multiair bu arada servis opar yağ koydu o ecea 3 karşılar mı favori yağımda mobil 1 0w30 esp o nasıl peki?
oparın hangi yağını koyduğunu bilemem lakin acea c3 ve 5w40 özelliklerini karşılayan yağ dışında kullanmayın, kullandırtmayın. Aracınıza koyulması gereken yağ 55175966 OPAR OLIO S2 5W-40 (3 LT) tır. Bunun haricinde bir yağ koydularsa fiat merkezi arayarak şikayette bulunun derim. mobil 5w30 esp sanırım favori yağınız lakin aracınızın ihtiyacı olmayan katkılara sahip ve motorunuzun istediğin viskoziteye sahip olmayan bir yağ, sizin yerinizde olsam kullanmazdım o yağı. Gelişen teknolojiyle birlikte istenilen performansı verebilmek için motorların çalışma aralıklar daralmış bulunmakta, lütfen motorun hayati bir parçası olan yağı ciddiye alın (motor yağı yalnızca bir sar değildir, motorun bir parçası olarak görerek gerekli kriterleri baz almak son derece önemlidir). Kriterler içinde kaldığınız müddetçe (ki bunları ben değil motoru üreten ya da aracına koyan üretici diyor) tercih size kalmış.
Servislerde ne kullanacağını bilmiyor sanırım... Fiat çizelge yolluyor sunu koy bunu koy onlarda onu dayıyo bize :D