Selamun aleykum aracim 2011 punto evo 1.4 benzinli genelde sabahlari motor sogukken hareket halinde ara gaz yapinca motor ariza isigi yaniyor ve performans yari yariya dusuyor motor kendini korumaya aliyor 2 bin 500 deviri gecmiyor bilgisayarla baglattigimda 1220 bilinmeyen hata kodu yaziyor silince eski performansina geri donuyor sebebi nedir sizce?
Konu Pasali59 tarafýndan (20/05/2017 Saat 14:35 ) deðiþtirilmiþtir.
Bogaz kelebegi ve veya pedal ile ilgili .. altinda baska ariza kodu var mi?
Bu sorun bir ara bendede oldu motor soðukken durduðum yerde gaza biraz fazla bastým motor arýza ýþýðý yandý ama performansta düþme falan olmadý direk ustama götürdüm bilgisayara baðladý hata kodu yoktu arýza ýþýðýný söndürdü bidaha motor soðukken boþta gaza yüklenmedim sorun olmadý
P1220 Series Throttle Control system malfunction
Aciklamasi bu
Arizayi alanlardan birinde devolir hiz sinirlanmis vs..,
bogaz kelebeginde 2 sinde de son dis kirik...
Baska kodlar da var..
![]()
Baska bir cihazdan da kontrol etmenizi oneririm
bu koda bilinmeyen demesi..
Var ise diger ariza kodlarini okumuyor olabir..
Bogaz kelebegi veya pedal sensoru, baglantisi genelde..
Bir kac ariza daha varsa da beraber degerlendirilmesi gerekebilir...
![]()
Ayný sýkýntý benim aracýmda da vardý. P1220 gaz pedalý potansiyometresi arýzasý veriyordu. Aynen dediðiniz gibi motor soðukken ilk çalýþtýrmadan sonra gaz verdiðimde arýza lambasý yanýyor ve devir 3000 nin üzerine çýkmýyordu. Bu hatanýn akabinde hill holder, asr, esp devre dýþý kalýyordu. Gaz pedalýný deðiþtirdim ve sýkýntý kökten çözüldü. Gaz pedalý potansiyometresini yalnýz baþýna satmýyorlar. Gaz pedalýný komple almanýz gerekecek. ünlü otodan 200 tl ye satýn aldým. Eðer eliniz yatkýnsa kolayca kendiniz de deðiþtire bilirsiniz.
Baska ariza kodu yok sadece bu yaziyor
Peki nerede yaptýrabilirim beyinciyemi gitmem lazým herhangi bir yer olurmu yada fiat servisinimi onerirsiniz tekirdag cerkezkoyde oturuyorum
Ýþin beyinciyle bi alakasý yok. Sadece 4 adet vida sökülecek ve pedala baðlanan soket sökülecek. Söküp yeni pedalý takmasý en fazla 10 dk sürüyor. Yetkili servis parça ve iþçilik olarak en az 500 tl ister diye düþünüyorum. Sanayide herhangi bir elektrikçi yapabilir.
Anladim usta sagolasin en kisa surede baktircam
# Fiat Türkiye Kullanýcý Forumlarý Network # |
Yer imleri