Alıntı timbaz Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Siz gergiyi de komple soktunuz mu yoksa sadece kapi dosemesini mi soktunuz?
Sadece döşeme hocam.

Alıntı timbaz Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Bozulma ihtimali de var ama... Degisimi soyleyen servis gergi tipine gore arizali oldugunu dusunerek mi yorum yapti? Yoksa ezbere mi...
gergiler puntoda 2 tip...
Bende distan koruyucu lastik var...
Lastik olmayan modellerde ise gergi yapisi mekanizasi farkli.. cikan ses de mekanizma farkindan dolayi ayni olmayabilir...
Ayni islemle, mesela yaglama.. cozume ulasip ulasamama da biraz buna bagli
Dista koruyucu kapak olan ve olmayan model olarak ayirmak gerekir belki de... Kapak olmayan gergi icin dosemeyi.sokmeye de gerek yok gibi
(Foruma olasi malitet olmasin diye foto paylasmiyorum pardon )
Ben puntoda kapaksızını hiç görmedim. Sorunu neden kaynaklandığı detaylıca yazayım asıl problem camdan içeri sızan suyun oraya denk gelmesi. Fark ettiyseniz gergide pas görursunuz bır muddet kapıyı kullanmayınca. arka kapılar seyrek kullanıldığı için dönen metal pasla sıkısıyor ustune kır tozda geldı mı kaskatı kalıyor. siz kapıyı actınızda surtunerek anırıyor. bant yada dıstan spreyle bir muddet ses kesılır cunku yuzey yaglandıgı için kayar ses yapmaz. uygulamayıda once balata spreyi ile kırı pası temızletıp ardından wd40 la pası alırız sonra balata spreyı kuruduktan sonrada hhs2000 le bolca yagladınız mı yıllarca kafanız rahat olur. izmirde olanlara yardımcı olurum aliağadayım..