Arkadaslar babam arabayi kullanirken. Ara ara duz yolda ve yokus asagi giderken bosa atiyormus bundan kaynaklanabilirmi arabanin gucunun hafif azalmasi . Yeni ogrendim bunu.. Bosa atmak zarar verirmi motora . Bende soyle yapiyorum yokus asagi vitesi 4 atip hafif fren le iniyorum yokus asagi yerlerde genelde .Multijete zarari varmi bu benim yaptigimin aklima gelmisken soriyim dedim. Bunuda.
Boşta gitmek şanzuman ve debriyaşa sıkıntı yaratır . Ara ara rolantide dalgalanmalara neden olur o şekilde gitmek. onun haricinde aracın hızını ayarlarsan 5 lede inersın o kullanıcı kulak ve hissiyat meselesi.
Senın yapman gereken 2 depo shell ile devam et. 3 depoda da wurth enjektör temzileyici at sonra 2500-300 devir aracı 30-40 km şöyle aracı bir zorla sonra rolantide devam et araç kendine gelir. Opet tende yakıt alma artık.
Son bisey daha soracam hocam . Arabayi ilk calistirinca sabah 1 dk bekliyorum rolantide araci stop edmedende 30 sn rolantide bekliyorum. Dorgru yapiyorum diye bilyorum. Fakat bu ilk calistirmada 1 dk beklemeyi hava sicakkende mi yapmak lazim yoksa sadece soguk havadami yapmak lazim bunu . 30 sn yeyi biliyorun turbo devri dusssun diye yoksa kurum yapar deniyor . . Birde bu davranis motoru sagirlastirirmi
# Fiat Türkiye Kullanıcı Forumları Network # |
Yer imleri