Alıntı timbaz Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Keske once salincaktan baslasaydiniz...
Eger kamberden ise, on duzende kamber ayari yapilamiyor..
Kamber de salincak veya arac govdesinden dolayi bozulur, cihaz kamber degerlerini olmasi gereken degerlerden farkli gosteriyor ise govde veya alt salincaklardamdir.., aracta kaza da yok demissiniz, bu durumda salincak kaliyor...

İlk serviste ayar oncesi ve sonrasi bazi uyumsuzluklar vardi.. o zaman ogrendim ben de.. bir sikayetin yok ise bir sonraki bakima kadar da olumsuz ilerleme olmaz ise birak boyle kalsin demisti, 2. Bakimda da yakin degerlerdi, en son 80binde kontrol edildi, fark ayni ama bir sikayetim de olmadigindan salincaklar hala ayni...
Ben defalarca rot balansa girdim araba ok gibi.. lazerle aracin tum olculerine bakildi.. ama nihayetinde on takim parcalari kaucuk ekipmanlarla bagli. Yani arac dururken problem yok ama yuke bindiginde gerekli performansi veremiyo olabilir. Tipki bizim uatalarin levye ile salincak kontrolu yaptigi gibi. O aracin yerw bastiginda karsiladigi yukle senin kullandigin levye bir mi ustam dediginde bilmis muamelesi yapiyolar.. salincak cok bozuldugu durumlarda ewet levye yeterli gelebilir ama onun haricinde bence sagliksiz bi yontem! Hem sonuc acisindan hem de o araci yapan muhendise saygisizlik bence bu! Adam gerekli gormuski alt takimdaki parcalari pasa karsi korumak icin boyamis. Ne anliyolar kanirtip canina okumayl anlamiyorum, hele lift!! Servislerde ayni! Ozellerde! Uzeri kaucuk olmasi gereken paletler civatalanmis birde bunu aracin sacina vurunca hayirlis olsun! Yine muhendis arkadas dusunmus jack point noktalari koymus!! Nerdeee bizde isini kaliteli ve temiz yapan usta.. velhasil uzattim ! Bu kafadan yatma olayiyla alakali aklima gelen bir baska mantikli yorum ise sanziman.. sol tarafta oldugu icin bu etki olusuyo olabilir. Cunki bunu tumseklerde de denedim .. on lastikleri ayni anda tunsege aomthgumda sol taraf daha bi basilip duzeliyo! Sol faza egiliyo. Birde benim aracim fun. Orjinalde apor yay mevcut bu halde bu sorunlari yasiyorum.. bir kac punto denedim bazisinda bu sorun cok belirgin degildi.. ama azda olsa aracin solunda bi hata var .. bence on helezon takimi kuvvetleri farkli uretilseydi bu slrun cozulebilirdi cunki 30 -40 kg luk bi baski bile yayin dengesiz calismasin sebep olabilir diye dusunuyorum.