Alıntı squeezer Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Değerleri forum üyeleri herkese merhaba.

Eylül ayında g. punto 75 ps active 2008 araç aldım. Daha önce birkaç konu açtım problemlerimle ilgili yardımlarınızla hallettim çok şükür.

Şimdi bir kaç problemim var yalnız nasıl bir yol izlemem gerektiğini sizlere sormak istedim.

1) araç kalkış vitesi olan 1. vitesten 2'ye geçerken ve yine 2. vitesten 3'e geçerken aşırı bir titreme oluyor. bunu nasıl çözerim arkadaşlar? tavsiye bekliyorum.

2) gazdan ayağımı çekince araba kendini geri atıyor. bu durum epey canımı sıkıyor arkadaşlar. neden geriye ileriye atıp savrulur ki araç?

3) aracın fren pedalına ayakkabı ucuyla dokunsam dahi ani fren yapıyor ya da yapacakmış hissi veriyor. sana öyle geliyor diyen olacaksa eğer iş yerinde sık sık farklı araçlar kullanıyorum aynı zamanda babamın fluence 2012 aracını ara sıra kullanıyorum onlarda öyle bişey yok.

4) vites çok zor geçiyor. bazen yerini bulamayacak diye düşünmeme sebep oluyor.

5) gaza bastığımda 2500 deviri geçince gelen ıslık sesi. bu durum beni araçtan soğutuyor. Allah rızası için bu sorunu çözmüş arkadaşlar yardımcı olsun.

öncelikli problemlerim bunlar. araç 144. km'de 2008 model.

tavsiyelerini bekliyorum şimdiden teşekkürler.

edit: 4. ve 5. maddeyi ekledim.
Fren yaptığınızda arka tekerlerde aniden kilitlenme oluyorsa bunun giderilmesi için arka tekerlerin sökülüp balata spreyi ile arka firen sisteminin temizlenmesi gerekir. Zamanla orada oluşan toz pislik frenlerde ani kilitlenmelere neden oluyor. İki yıl önce aracımı aldığımda aynı sorun bende de vardı söküp temizledik şuan hiçbir sorun yok.