ben nerdeyım sız nerdesınız :) daha fazla yorum yapmak ıstemıyorum.herkes yazdıklarımın ısıne gelen kısmını yorumluyor...
Printable View
ben nerdeyım sız nerdesınız :) daha fazla yorum yapmak ıstemıyorum.herkes yazdıklarımın ısıne gelen kısmını yorumluyor...
Arkadaşlar, bu kadar tartışılacak bir durum yok.Birbirimizi bir cihaz için kırmayalım.Sonuçta işe yaradığını iddaa edenler var yaramadığını da.Olumlu düşünenler kullanmaya devam ederler, olumsuz düşünenler de almazlar,
Her konuda kesin bir yargıya varamayabiliriz.Bu konuda farklı görüş ve denemeleri olan arkadaşlarımız da yorumda bulunurlarsa daha iyi olur.Önceki yorumları tekrar tekrar belirtip birbirimizi üzmeyelim bir cihaz için...
Zaten bu cihazların kullanımına destek veren ve yararlı oldugunu savunanlar arasına bir de bakan girdiyse, o zaman kesinlikle hikaye bir cihazdır diyorum ve kesinlikle o bakan ya da hükümetin bu cihazı pazarlayanlarla bir çeşit çıkar ilişkileri vardır diye düşünüyorum. Saygılar.
Öncelikle saldırgan tavrınız için de teşekkür etmek istiyorum ben. Forumu tartışma değil de saldırma mekanı olarak görmeniz beni çok üzdü. Herkesin fikrini beyan ettiği gibi ben de fikrimi beyan ettim. Alaycı bir tavırla yaklaşmak yerine, eğer cihazın yararlı oldugunu düşünen arkadaşlardansan, bunu mantıklı ve ikna edici bir dille anlatmanı yeğlerdim. Sizin abiniz veya akrabanız veya herhangi bir tanıdığınız için kelime yazmadım. Unakıtan'ın oğlunun sıvı yumurta ve mısır olaylarına ve sadece Unakıtan ile sınırlandırmayalım; diğer birsürü bu gibi siyasetçilerin kurduğu böyle dolaplara atıfta bulundum. Gerçek verilmek istenen mesajı anlayan anlamıştır sanıyorum. Siz anlayamamışsınız. Sizin abi bize sayısal verilerle ispatlarsa cihazın etkinliğini, iki adet sipariş verelim bana..
Merhaba murat ben bu ilk mesajım.Ben 2 aydır lpg taktırdım çok memnunum sizede tavsiye ederim. Eko meko anlamam :)
bende yeni diye okuyorum tartısmlar eskide kalmıs . ama yuzde 4 te olsa etkisi var sanırım en gercekci olcumleri basit bir yolla yapmıslar.
Hoşgeldin Murat. Memnun olduk aramızda görmekten sizi. İki ay önce ben de LPG taktırdım. Keyfime diyecek yok :) Senle aynı fikirdeyim. Zaten önceki arabamda da LPG vardı. Ben dizel filan da tercih edeceğimi düşünmüyorum bundan sonrası için de. LPG gibisi yok.Çok memnunum çook.
bosch tan tut delphi ye kadar birsürü firma fıat tan tut mercedes e kadar birsürü marka... yahu adamlar senelerdir motor ve malzemelerini üretiyo ve bu adamların kafası hortum üzerine iki mıknatıs koyupta araca yakıt tasarrufu yaptıracak kadar çalışmıyo öylemi? yahu bırakın bu hikayeleri... yok az yakacakmış yok %16 mış 17 miş... kimse firma ağzıyla konuşmasın... bende fiat çalışanıyım bana görede fiat iyi fiat alsam fiat arıza yapsa içim içimi yesede toz kondurmam arkadaşlar.... aynı şekilde eko66 yok eko 77 taktırsam yine toz kondurmazdım... e tabi orjinalden ötesi olmadığı için hiçbirine inanmıyor, hiçbirinide tavsiye etmiyorum...
bu tür aletlerin varlıgı herkes tarafından bılınıyor ama su aklına takılıyor ınsanın madem bu kadar ıse yarayor neden cevremızde kullanan o kadar cok ınsan yok mesela lpg gıbı?tatmın edıcı tasarruf yok belkıde
evet şimdi gelelim bombayı patlatmaya
2007/108 – ATM Madencilik Liman İşletmeciliği Kozmetik Turizm ve Prodüksiyon Yapımcılık San. ve Tic. Ltd. Şti.'ye ait “wweko66.com” adlı internet sitesinde yayınlanan “Eko 66” adlı yakıt tasarruf cihazına ilişkin reklamlarda bahsi geçen “Motorunuzun performansını yükseltir. Yakıtta % 25-35 tasarruf. Aracınızın performansını % 25-35 yükseltir” ifadelerinin bilimsel bir temelinin olmadığı anlaşılmış olup;
Bu durumun 4077 sayılı Kanun'un 4822 sayılı Kanun'la değişik 16 ncı maddesi hükmüne aykırı olduğuna, reklam veren ATM Madencilik Liman İşletmeciliği Kozmetik Turizm ve Prodüksiyon Yapımcılık San. ve Tic. Ltd. Şti. hakkında anılan reklamları durdurma cezası verilmesine karar verilmiştir.
sanayi bakanlığı sitesinden aldım bu yazıyı
daha öncede bu mesajı yazmıştım
artık karar sizin
bak ben demiştim:):)
zamanında çok kafa patlattık ama kimse bizi dinlemedi değilmi coşkun :)
valla ne kadar anlatmaya çalışsanızda zihniyet değişmediği sürece bu ve bunun gibi ürünler prim yapmaya devam edicektir. Bu konunun 3 senedir tartışılıyor olması bile ürüne prim yaptırıyor.
Denemeden karar verilebilir. Doğru karar da verilebilir. Ama adaletli olmaz. Denemeden tecrübe etmeden yazanlar hep zannına göre yazıyor.
Biz tecrübe ettik bu manyetik tasarruf aparatları işe yarıyor. İster eko66 gibi elektromanyetik bir cihaz, isterse neodmiyum mıknatıstan mamül bir aparat... Yalnız eski araçlarda etkisi daha çok ve rahat ölçülebilir. Yeni araçlarda etkisi az ama yüzde 3'ten çok. Google patent'te bu sistemin dünya patentini bile okudum, yanlış hatırlamıyorsam 1966'da alınmış bir patent.
Ama eko66 cihazına o parayı vermek mantıklı değil.
Aşağıda petrol türevli yakıtların manyetik alandan geçirilerek yakıt tasarrufu sağlayan dünya patenti almış birçok sistemin patentleri var. Bu yöntemin işe yaradığı güneş gibi meydanda. Üstelik eko66 gibi ürüne o kadar para vermeye de gerek yok. 2 tane 10x10x30mm N56 neodmiyum mıknatıs yeterli. Buyrun:
Google Patents "magnetic fuel saver" yazıp aratın veya tıklayın:
magnetic fuel saver - Google Patent Search
peki hangi motorlarda hali hazırda neodyum mıknatısları var biliyor muyuz ki alıp takmayı dusunuyoruz? ya bizim motorlarda da varsa ki birçok motorda uzun zamandır kullanıldıgını biliyoruz. asıl mesele var mı yok mu dan ote bizim motorlarda en ufak bir artısı olacak mı? hiç sanmıyorum, hatta kafanıza gore bir yere taktıgınız o cihazların o magnetik etkisi sensorleri etkileyipde olumsuz olursa hiçde şaşırmam.
Motorla alakalı birşey değil bu. Yakıtın daha verimli hale getirilip yanmasını sağlayan bir yöntem. Aynı yakıttan daha fazla verim almak için kullanılıyor. Okumadan, araştırmadan, denemden, tecrübe etmeden; zanna göre yazmakla olmuyor bu işler.
Aracımda takılı bu mıknatıslardan. Hiç bir zararını görmedim. Bir sürü kimse denedi onlar da hiçbir zarar görmedi. Ettirdiği tasarruf yanınıza kar kalıyor. İster yüzde 3 isterse yüzde 30 olsun, kar kardır.
Arıcımı itinalı kullanarak bir depo ile 1050km'nin altında gittiğimi bilmiyorum. Yüzde 7 gibi bir tasarruf sağladı aracımda. Ne güzel. Eski arabalarda etkisi çok daha iyi. Hatta kombiye bile taktım onda da işe yarıyor.
plasebo nedir bilir misin dostum? sendeki etkisi tamamen plasebo başka birşey değil bir araştır bakalım çok araştırmacısın ya. Merak etme motora takılmadığını ama kıl kadar etkisinin olması içinde yakıtın yanmaya en yakın yerine; yani motorun en yakınına takılması gerektiğini çok iyi biliyorum. Yakıt molekullerinin düzensizliğini ve manyetik etkinin ne kadar duzenli hale getirip ne kadar verim sağladığınıda iyi biliyorum. Manyetik etki her turlu hareketli metal aksamların hareket duzenine etki eder. Peki sen bunu biliyor muydun?
yemek borusuna takılan varmı acaba? tasarrufa ilk önce boğazdan başlamak lazım.
uğur sana tamamen katılıyorum
Ben Tek bişi sölicem :)
Hakikatten işe yarayanı varsa da ORJİNALİNİ bulmak lazım. Zira geçmiş tecrübelerimde ( Matbaa işi ) Dökme plastik bi halkayı nasıl alındığı belli olmayan bir izin belgesi ile bizde kutuları bastırılmıştı ve ürünün nasıl yapıldığını da üretim FABRİKASInda gördük ( merdiven altı üretim ) bana çoğu pek inandırıcı gelmiyor. ama tabi teknolojik ARGEler sonucu ortaya çıkmış ürünlere de itimadım sonsuz..
arkadaşlar bunlar uydurma inanmayın. bakın ilk koyduğunuz zaman verim alırsınız 2-3 bin km sorunsuz olur ama sonra bu yarardan çok zarar getirir. ben bor madeninin içinde çalışıyorum ve bor madenini sattığımız yerler belli hiç böyle bi bor powere falanda vermiyoruz. öyle bişey olsa bizden opet shell gibi firmaların siparişleri olması lazım neyse ben inamıyorum, inanan arkadaşlarada bişey demiyorum sonuçta bu tercih meselesi
Mahkemenin verdiği karar yerinde olmuş. Her araçta yüzde 25-35 performans artışı veya tasarruf sağlanamaz. Tüketiciyi yanıltıcı ifadeler kullanıyorlar. Zaten performans için kullaılan ifade başlı başına yanlış. Bu ifadeler göre 100HP bir araç 135HP olması lazım ki; imkansız. Tasarruf da her araçta farklı, kimisi yüzde 5 olur kimisi yüzde 20. Belki hiç tasarruf etmez fazla bile yakar; araca ve kullanıcıya da bağlı birşey bu.
Uğur, mesele sen biliyor musun, ben biliyorum olayı değil. Biz denedik sonuçlarını payalaştık. Ortaya söylüyoruz; isteyen kabul eder istemeyen etmez.
peki ali veli kardeşim teşekkür ederiz paylaşımınız için.
Başka bir sonuç elde edersek yine paylaşırız inşallah.
Bu olaya pek çok kimsenin olumsuz bakmasının sebebi tüketicinin yanıltılması, kandırılmaya çalışılması olabilir. Adam üç kuruşluk malı kırk kuruşa satmaya çalışırsa bir de sadece en iyi tarafını gösterip malını olduğundan fazla överse tüketici elbette şüphelenir. Dürüst iş yapmak lazım.
cihan ne zamandır satan olursa ulaşsın diye tutturdun yahu bu kadar zor mu bunu bulmak? neodyum mıknatıslı olanını al daha mantıklı. ilk okul 2. sınıfta elektro mıknatıs yapmayı ogrenmiştik hatırlarsın bu neodyumu elektromanyetik hale getirip yani anasını boyayıp babasına satma mantığını yuruten insanların sattığı bu 2 tl lik mala yuzlerce milyon verme derdinde misin? :)