Alıntı halilimo Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Oncelikle su isini anlatayim antifiriz icin suyu tamamen bosaltmaniza gerek yok. Sizin arac 7 bindeymis zaten antifirizli cikar fabrikadan. Zafer abi icinse termostatdan gelen ince hortumu su havuzunu bagli noktasindan cikart abi yanina 2.5 ve 1 litrelik sise al yada litre hesabi yapabilecegin bir vidon. Hortumu cikarttiktan sonra calistir su akmaya baslicaktir. Siselere doldurursun koycagin antifiriz kadar. Bu sekilde devirdaimde yapabilirsiniz. İlla hepsini bosaltmak istiyorum dersenizde radyatorun sol tarafinin en altinda iki hortum cikiyor en alttakinin kelepcisi cikartin tamamdir. Havasini almak icinse yine sol tarafin ustunde vidaya benze birsey var orayi gevsetin su gelince sikin. Yag icinde tapa aracin sol taraa ben sayet krikoyla kaldirip altina girme taraftari degilim. Sag on lastikten kaldirirsaniz araci gorursunuz zaten. Sanziman yagina ustaya gittiginizde kontrol ettittrirsiniz. Hava ve polen filtresini youtube dan izleyin daha yardimci olur.
Foruma bakmadan önce biraz kontrol ettim suyu boşaltmak için olan yeri filan buldum biraz boşalttım hatta fakat su kaçıran bazı kelepçeler var. Şimdi değiştirmekten vazgeçtim. Boş zamanımda onları onarıp suyunu yenileyecem. Yağ için bahsettiğiniz yeri de gördüm. Orda farklı bir alyan vidası var. Onu da halledecem boş vaktimde. Bu arada araba 7.000 km değil, 7.000 km'dir bende.