16 sonuçtan 1 ile 16 arası

Konu: Yol bilgisayarı

Aykut Arslan
    aykuting - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Zonguldak
    Rengi
    Egzotik Kırmızı
    Plaka
    67 TR 482
    Edilen teşekkür: 35

Standart Yol bilgisayarı

Benim araçımın yol bilgisayarını çözemedim aslında çözdüm kendi kafam da yanlış mı acaba tripA tripB Anlık yakıt tüketimini görmek istiyorum ama bunlar gaza çok bastıkca düşüyorr. Yardımcı olursanız sevinirim.

Serhan D. KIYMAZ
    serotizm - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Beyaz
    Edilen teşekkür: 140

Anlık yakıt tüketimi AveB diye ayrılmıyor hatırladığım kadaryla... Ortalama yakt tüketimi ayrılıyor.
    Anlık yakt tüketimi gaza aniden yüklenince çok artyor (25lt/100km). Ama yavaş yavaş basarsan, normal değerlerde seyrettiğini görüyorum.
    Örneğin 2. vitesten sonra 3000 devir civarında iken 7-7.5l arasında anlık tüketim oluyor. Ama 2000 devire düşersem bu değer çok daha yüksek oluyor.
    1. viteste ise sürekli çok yüksek değerler veriyor.

Ben yol bilgisayarında bir anormallik görmedim. Bana söylediği;
    1- Gaza yüklenme
    2- Düşük devirlerde vites küçült
    3- 3500 deviri geçme
    4- 1. viteste araba kullanılmaz
    5- Gaza ayağının ucu ile dokun

3. Bu mesaj için teşekkür edenler:

Aykut Arslan
    Nereden
    Zonguldak
    Rengi
    Egzotik Kırmızı
    Plaka
    67 TR 482

Teşekkür ederim arkadaşım da ben anlık ve ortalama yakıt tüketimini görmek istiyorum

Serhan D. KIYMAZ
    serotizm - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Beyaz
    Edilen teşekkür: 140

ikisini aynı anda mı görmek istiyorsun? Bu mümkün değil...
    Yol bilgisayarı normal konumdayken (radyo/cd bilgisi gösteriyorken), trip butonuna ilk bastığında depondaki benzinle kaç km gidebileceğini gösteriyor.
    Hatırladığım kadarıyla ikinci basışında Trip A'da kaç km gittiğini, bir sonrakinde Trip A ortalama yakıt tüketimini, bir sonrakinde anlık yakıt tüketimini görürsün. Ama anlık ve ortalama tüketimi aynı anda görmek mümkün değil. Her tıklamada başka bir değeri gösterir.
    Soruyu yine yanlış mı anladım acaba

Şakir Yalçın
    makineman - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Konya
    Rengi
    Yok
    Edilen teşekkür: 92

Sanırım senin yol bilgisayarının ayarlarıyla oynanmış. Yakıt tüketim değerleri lt/100km değil km/lt şeklinde değişmiş. Araç çalışmıyor konumde ve kontak açıkken sol tarafta menü tuşuna basıp yol bilgisayarı menüsünden units(birimler) kısmına gelerek bu ayarı km/lt den lt/100 km ye dönüştürmelisin. Değiştirdikten sonra herkesin ki gibi anlık ve ortalama yakıt tüketim değerlerin devir arttıkça artacak, azaldıkça azalacaktır. Bu konuda daha detaylı bilgiyi kullanma kılavuzunun yol bilgisayarı kısmında bulabilirsin.
    Konu makineman tarafından (21/03/2008 Saat 18:07 ) değiştirilmiştir.

Aykut Arslan
    Nereden
    Zonguldak
    Rengi
    Egzotik Kırmızı
    Plaka
    67 TR 482

Teşekkür ederim bu işime yaradı sanırım hemen bakıp geleyim

A. K.
    nasrettinhoca - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Gaziantep
    Rengi
    Titanyum Gri
    Edilen teşekkür: 31

Hep söylüyorum...Türkiye FİAT ın üretim üssü...Aynı zamanda büyük bir pazarı...Fakat nedense yol bilgisayarında Polanya,hollanda,portekiz gibi ülkelerin dilleri var....Türkçe menü bulunmaz...Neden ?...Herhalde adam yerine koymuyorlar...Suç Fiat ın değil...Tek suçlu KOÇ grubu...Ağırlığını koyamadığından...Arkadaş ben bu araçları getiriyorum Türkçe menü koyun diyemez...

davut tunacık
    dtunacik - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Yok
    Plaka
    Volswagen Jetta 2.0 TDİ DGS
    Edilen teşekkür: 3

Koç grubu kazanacağı parayı bilir.Kimin hangi sornuyla ilgilendilerki millet sorununu binbir güçlükle kendisi hallediyor.

Şakir Yalçın
    Nereden
    Konya
    Rengi
    Yok

Alıntı nasrettinhoca Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Hep söylüyorum...Türkiye FİAT ın üretim üssü...Aynı zamanda büyük bir pazarı...Fakat nedense yol bilgisayarında Polanya,hollanda,portekiz gibi ülkelerin dilleri var....Türkçe menü bulunmaz...Neden ?...Herhalde adam yerine koymuyorlar...Suç Fiat ın değil...Tek suçlu KOÇ grubu...Ağırlığını koyamadığından...Arkadaş ben bu araçları getiriyorum Türkçe menü koyun diyemez...
    Haklısınız bence bu konuda tüm suç Tofaş'ta. Günümüzde yurtdışından ithal edilen elektronik cihazların neredeyse tamamında Türkçe menü yeralmaya başlamışken bir otomobilde hem de büyük satış rakamlarına ulaşan bir otomobilde bunu görememek tamamen ithalatçının beceriksizliği ve umursamazlığı.

turgay eren
    turgay eren - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Denizli
    Rengi
    Arizona Bej
    Plaka
    20l1212
    Edilen teşekkür: 0

Yol bilgisayırın tükçe olmaması grande punto kullanıcısı olarak benide haddinden fazla rahatsız ediyor. Her türlü yasal yolları denememe rağmen bir türlü başarılı olamadım.Ya 600-700 tl verip türkçe ekran ile değiştireceğim yada bu para ile ingilizce kusuna gidip dil öğreneceğim.Başka çaresi yok.Türkiyede fabrikası olupta yol bilgisaylarına tükçe menü olmayan fiat otomobiller için şahsen icap duyuyorum.

VOLKAN TARAN
    byfestival - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Bursa
    Rengi
    Evo Mavi
    Edilen teşekkür: 26

Punto araçlar TOFAŞ Fabrikasında üretilmemekte olup, yurtdışından temin edilmektedir.Koç Grubu ağırlığını göstererek Punto Evodaki yol bilgisayarını Türkçe menü olarak güncellenmesini sağlamış teşekkür edelim arkadaşlar

13. Bu mesajı için 2 kişi byfestival'ye teşekkür etti:

Gp gp
    Ya Hep Ya Hiç. KaGaN - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Yok
    Edilen teşekkür: 819

Evet yeni evolar 3 satır türkçe menüyle karşımıza geliyor

ilker kara
    ik77 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Titanyum Gri
    Plaka
    06 AD3862
    Edilen teşekkür: 137

madem yol bilgisayarıyla ilgili konu açıldı benim bir sorunum var.özellikle soğuk havalarda veri geçişleri çok yavaşlıyor ve ekrandaki yazılar bulanık bir şekilde değişiyor.aynı sorunu yaşayan veya bilgisi olan varsa lütfen paylaşsın.
    Konu ik77 tarafından (29/01/2010 Saat 13:57 ) değiştirilmiştir.

Şakir Yalçın
    Nereden
    Konya
    Rengi
    Yok

Alıntı ik77 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    madem yol bilgisayarıyla ilgili konu açıldı benim bir sorunum var.özellikle soğuk havalarda veri geçişleri çok yavaşlıyor ve ekrandaki yazılar bulanık bir şekilde değişiyor.aynı sorunu yaşayan veya bilgisi olan varsa lütfen paylaşsın.
    Soğuk havalarda oluyor bu problem. Sanırım sıcaklık azaldıkça LCD göstergedeki görüntüyü oluşturan sıvı kristalin yoğunluğunun artması sonucu oluşan bir durum. Bunun sonucunda da ekranın tepki süresi azalıyor. Ekran geçişlerinde yazılar bulanıklaşıyor. Zaten farkettiyseniz aracı biraz kullandıktan sonra normale dönüyor ayrıca yazın hiç olmuyor.

17. Bu mesajı için 2 kişi makineman'ye teşekkür etti:

Arda BULUT
    ABNEW - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Yok
    Edilen teşekkür: 4298

Şakirin de belirttiği gibi soğuk havalarda ekranın çalışması güçleşiyor.Hem güncelleme hem de görüntü zayıf olmakta.Araç ısındıktan sonra düzeliyorsa bence bir problem yoktur...

Murat Okay
    bebek maserati muratokay - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Titanyum Gri
    Plaka
    06 BU 6353
    Edilen teşekkür: 37

Alıntı turgay eren Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Yol bilgisayırın tükçe olmaması grande punto kullanıcısı olarak benide haddinden fazla rahatsız ediyor. Her türlü yasal yolları denememe rağmen bir türlü başarılı olamadım.Ya 600-700 tl verip türkçe ekran ile değiştireceğim yada bu para ile ingilizce kusuna gidip dil öğreneceğim.Başka çaresi yok.Türkiyede fabrikası olupta yol bilgisaylarına tükçe menü olmayan fiat otomobiller için şahsen icap duyuyorum.
    Seri 2 grande puntom var, 3 satır ekranlı ve menü dil seçeneklerinde türkçe de var. Ama ben ingilizceyi tercih ediyorum ayrı...

20. 06/03/2010, 00:50

Sebep
    mesaj ile ilgili konu açılmış