güncel
merhaba
2012 dizel puntomda bugün egzozcu alta inip baktığında dizel partikül filtresinin dolmak üzere olduğunu söyledi kasılıyormuş gaza basınca.Bunun temizliği nasıl oluyor aracım 64 bin km'de serviste temizleme ücreti ne kadardır tecrübeli olanların yorumlarını bekliyorum
saygılar
güncel
Hasan bey, Birmot Adana'yı arayıp hem fiyat öğrenebilirsiniz, hemde randevu alırsınız. Aracınızın kmsine bağlı olarak enjektörlerde carbon-clean yaptırırsınız. DPF için formdan arkadaşlar serviste 30dk süren manuel jenerasyon yapıldığını aktarmislar. Detaylı bilgiye servisten ulaşabilirsiniz. Aracınız kaç kmde. Birde araç kendi kendine dpf temizliği hic yapmıyor mu? Ayrica aracı 2500-3000 devirde ara ara kullanmak dpf nin temizliği için cok faydalı.
Arkadaşlar size orijinal lancia bilgi vereyim, bu bilgiler yetkili servisten alındığı için orijinal dedim![]()
Arkadaşlar;
1. Olarak DPF (partikül filtresi kendi kendine temizlik yapıyor)
2. Olarak ise; servisler fiziksel olarak söküp DPF temizliği yapmıyor.
3. Eger DPF iniz %75 üzerinde tıkalı ise, serviste aracı bilgisayara bağlayıp manuel jenerasyon yapıyor.Bunun için aracınızda en az yarım depo yakıt olmalıdır. Ortama 45 dakika ile 180 dakika aralığında süre bilmekte.kesin bir dakika yok gibi.
4. Olarak ise; bu manuel jenerasyon sonrası temizlenmez ise, servis ilaç ile jenerasyon yapıyor , yine temizlenmez ise değişim yapıyor.
5. Dışarda DPF temizliği yapan profesyonel yerler var.
6. Olarak en kolayı ise; aracınızla uzun yol yapmanız, yolda kendi kendine temizliyor.
7. DPf in tıkanmasının en büyük nedeni aracı düşük devirlerde kullanmak.
Konu ORS15 tarafından (22/08/2016 Saat 11:30 ) değiştirilmiştir.
Euro4 te dpf yok,çok şükür
Sent my iPhone using
DPF kendi kendini temizler, olur da bir sıkıntı olur, tıkanırsa servise gösterilir.
Elle neresine bakmış da anlamış hem dpf tıkanıklığını![]()
Usta bu arkadaşım! Adam motorun sesini dineyip eliyle tıkalı olduğunu bulmuş? Büyük ihtimalle dpf nin ilk girişinden elini sokmuş öbür tarafından eli çıkmayınca himmmmm tamam buldum dpf tıkanmış demiştir
Şaka bir yanada Usta usta olsa o dpf yi yerinden söker ( benim ustam sökmüş ve suyla falan temizlemişti) gerekli kimyasallarla bir güzel temizler.
Ben 40binde bir karbon cleanı yaptırıyorum,muhtemelen katalitik konvertörü de temizliyordur.zaten 90 bindir punto kullanıyorum,aracımın üzerine titreyen biriyim.Yurdum tamircisi şimdiye kadar bana bunu (kat temizliği) hiç teklif etmedi.
Sent my iPhone using
aracım 64 bin kmde herhangi bir dpf ışığı yanmadı aracım ara ara yüksek devirde çalışıyor rolantide anlıyorum bi temizlik yaptığınıdüşük devirde kullanmıyorum aracımı ama nedense öyle dedi usta.
not:birmotla görüştüm 300 tl lik bir masrafı var ışık felan yanmadığı için şu anlık öyle bir duruma gerek yok dediler
pdf yok dert yok
G.Punto 2008 1,3 m.jet dynamic
https://www.youtube.com/watch?v=9oulaV4sGxo
Etrafı kapalı bir mekanda, araç kapıları açık olaran, yani malca yapılan forced-regeneartion.
Bu da işin doğrusu:
https://www.youtube.com/watch?v=yymHZXMMtzM
Bu araclar dpf temizlik moduna nasıl geciyor. Rolantide yüksek devirde bekleyince ,kendisi mi başlatıyor jeneresyanu.
Araç eğer göstergede partikül filtre işareti çıkmadan DPF temizliği yapıyorsa ki genelde öyle oluyor. Anlamanın tek yolu aracın fan son kademede gürültülü bir şekilde çalışmaya başlıyor, artı anlık anlık tüketim de değerleri de yükseliyor. Özellikle bu işlem esnasında aracın egzosuna baktım, aşırı sıcak egzost gazı çıkıyor. Daha öncede bu olayı paylaştım.
Otobana cik. Gazi kokle 20dak sonra yavasla turbo sogusun sonra bidaha yuklen o baslar temizlige. Baktin olmuyor. O zaman bakmayacaksin![]()
Gecen ay, uzun yol olarak 1000 km yapmıştım, bu ayda uzun yol olarak git gel 2000 yaparım benim aracın dpf tertemiz olur herhalde
Bu arda Hasan bey , bence sizin usta yanlış söylemiş, dpf'in tıkalı olduğunu bilgisayara bağlanmadan anlaması baya zor bir şey, bilgisayardan dpf'e giren ve cıkan hava değerlerine bakılıp tıkalı olup olmadığına karar veriliyor. bence tıkalı katalitik konvertör olma ihtimali daha yüksek.
Konu ORS15 tarafından (23/08/2016 Saat 10:26 ) değiştirilmiştir.
doğru bilgiye şapka çıkarılır.
# Fiat Türkiye Kullanıcı Forumları Network # |
Yer imleri