Öncelikle S.A.

Aracım 2009 Grande Punto. Araç çukur veya çakıllı yol olsun çok hafif bozuk yol bile olsa takır tukur patır kütür sesler geliyor. Göğüs filan düşecek diye korkuyorum bazen o derece.

Ön düzen komple yapıldı, ses azalmadı. Baktım kendim ses yapacak ne var diye aküyü filan iyice sabitledim ama fayda yok. Arabadan soğutacak resmen bu sesler beni. Güzel asfaltta tavaya atılmış tereyağı gibi kayıp gidiyor ama en ufak çakıl taşına patır kütür. Amortisörler kontrol edildi ön düzen yapılırken, sağ amortisör az sıkıntılı ama değiştirmeye gerek yok henüz demişti sanırım.

İnternetten az araştırdım amortisör takozları filan olabilir diyorlar. Arabamın görüntüsünü filan çok beğeniyorum ama bu sesler soğutuyor her geçen gün. 4 amortisörü komple değiştirsem 1.000 TL yi geçiyor maliyet olarak. Şuan maddi olarak sıkıştırır bu para beni. Değiştirdikten sonra hâlâ sesler gitmemiş olursa çok koyar, hem maddi sıkışığa girdiğim için hemde bi sonuca varamadığım için.

Bu sesler nereden gelebilir, nasıl kontrol edebilirim. Yardımlarınızı bekliyorum.