Arkadaşlar benim tercihim Würth hhs 2000 den yana oldu. Ürünü formdaki bizim meşhur kapı sesi çözümünde ki arkadaşların paylaşımından öğrenerek aldım. Daha önceden nanoborx marka aldım ve faydasını görmemiştim.
Kullandığım noktalar;
1-Kapı gergilerini önce balata spreyi ile temizledim o anki sesi kimse duymak istemez. Sonra Würth ü geri içlerine doğru sıktım on onbeş defa aç kapadan sonra kapı sesi kesildi.
2-Kapı klitlerine ve menteşelerine,
3-Bagaj klitlerine ve menteşelerine,
3-Korkarak da olsa sinyal kollarına, çünkü özellikle sola dönüşler de takılı kalıyordu. Şuan takılı kalmıyor.
4- Kontak yuvasına , önceden anahtar yuvaya da metal sesi veriyordu, şuan oda kalmadı. ( bu bölgeye uygulamak ne kadar doğru bilmiyorum
5- Silecek kollarının hareketli heryerine, ön silecek takır tukur takılma sesi yapıyordu, ordanda kurtuldum.
6- Geçen senelerde sol önden sadece direksiyonu çevirirken gelen gacırtı sesi ( resmen kağnı sesi gibiydi )için, ustalar her zamanki gibi sol ön amortisör üst takoz değişimi yapmışlar ve sorun çözülmemişti. Aslında ustamı değişim yapmadan önce uyandım, ses yağsız kalan bir noktadan geliyor diye ama! kim dinler. Sonuçta hareketli Z Rot başlarını yağlayınca o gacırtı gitmişti. Bu sıkıntıyı bildiğim için ön alttaki ne kadar hareketli parçalar varsa sıktım.
Motor içini açınca şanzıman üstünde direksiyonu hareket ettiren parçaya, ( bahsettiğim parça direksiyonun mu?
Son olarak bez yardımıyla bolca koltukların üstüne yediğim ki ses yapmasın