Arkadaşlar merhaba,
Aracımda son 1 haftadır 2-3 saatlik duraksamalardan sonra ilk çalıştırıldığında kötü kokulu mavi/gri karışımı bir duman atma problemi başladı. Bunun soğukta çıkan buhar ile ilgisi yok. Buhaın çıkışı dağılımı vs belli oluyor. Bendeki bildiğiniz mavi bir duman ve kötü kokulu. Koku aracın içinden de hissediliyor. Daha sonra gidiyor sürekli değil. Sadece uzun durduğu zaman ilk çalıştırmada yapıyor. Buradan araştırdığım kadarıyla Bostacı'da bir usta tavsiye edilmişti. O ustaya gittim onlarda bosch servisiyle bu tür sorunların işlerini yaptırdıklarını söyleyip o servise telefon açtı ve beni yönlendirdi. Bosch servise gittim ustanın yanında çalıştırdım fakat araç sıcak olduğu için duman atmadı. Ama o beğenmediğim çiğ koku yine burna geldi. Bunun dışında aracın tekleme yapıp yapmadığını sordu. Araç tekleme yapmıyor ama düşük hızlarda yada yokuş çıkarken sallantı titreme yapıyor. Bununla ilgisi olmadığını söylediler. Usta bu dumanın ve kokunun birçok nedeni olabileceğini söyledi ve öncelikle enjektörleri kontrol etmeleri gerektiğini iletti. Oraya aracı bırakacağım ve onlar sabah kendileri soğuk şekilde çalıştırıp dumanı problemi göreceklerini iletti. Şuan araca ihtiyacım olduğu için bırakamadım hafta içi bırakacağım. Eğer önemli bir durumsa şimdi bırakayım araca zarar gelmesin dedim. Onlarda sorunun acil sıkıntı oluşturmayacağını ama en kısa sürede müdahale ederek sorunun farklı şeylere yol açmaması gerektiğini söyleyerek hafta içi de getirebileceğimi söyledikleri için bırakmadım. İlk etapta enjektör vs için 300 TL gibi bir rakamın çıkacağını düzelirse sıkıntı kalmayacağını şayet düzelmezse sıra sıra soruna yol açabilecek şeyleri düzelteceklerini söylediler. Bu durumda net tutar hakkında bişey demediler sadece ilk 300 TL gibi bir rakama ihtiyaç olduğunu söylediler.
En sevmediğim şeylerden birinle karşı karşıya kaldım desem yeridir. Ortada bir sorun var ve deneme yanılma yoluyla düzeltilmeye çalışılması. Servislik bişey değil sonuçta motor mekanizma işi dediği gibi kim bilir kaç tane bu sorunu oluşturacak etmen var. Böyle deneye deneye tüm motor parçalarını değiştirmeyeyim de sonraEvilik arefesi fazla sıkıntıya sokmasa beni
Diğer bu sıkıntıyı yaşayan arkadaşlara da bilgilendirme maksatlı konuyu açtım. Süreç ilerledikçe buradan bilgi vereceğim.
dipnot: araçta durduğu yerde gaza yüklendiğimde siyah duman atma durumuda var. yolda giderken yapmıyor. bunun normal olduğunu söylediler. dizellerde siyah duman atmasının normal olduğunu ilettiler. o yönde sıkıntı yok.
Bakalım bekliyoruz
araç 2008 grande punto dynamic dualogic multijet 127.000 km
Yer imleri