mantıken öyle olması gerekir.
senin dediğinle ne alakası war anlamıyorum ki..
bunun cewabını werir misin bana : wites oranlarımız, ağırlığımız aynı olsaydı o da 2000 dewire kadar ölü olurdu, sonra coşardı mı diyosun sen?
mantıken öyle olması gerekir.
olmaması gerekir diyorum ben de. tartışmamız gereken, iddia ettiğimiz şey bu.
bu corsanın 1000 dewirden 4000 dewire hızlanışı bi benzinliyi andırıyor. anlatabildim mi? hiç bi zaman ani bi iwme artışı olmuyor.
ama grande puntoda oluyor.
corsada ani iwme artışının olmaması wites oranına weya ağırlığa bağlı değil. demek istediğim bu
Aldığınız mazotlara dikkat edin. Ben de düşük devirlerde öyle isteksizlik yok gaz bastığım anda araba çekiyor.
gp de oluyor ama ne zaman maksimum tork devrinden sonra buda normal bende bunu anlatmak istiyorum,zaten maksimum tork gp de yüksek,bu devirlerden sonra hp devreye giriyor ki o da yüksek ve beklenen son,burada ele alınması gereken konu maksimum tork devri öncesi ve sonrası, sonrasında hemfikiriz,öncesinde anlaşamıyoruz,ben orada yine görüşlerimin arkasındayım.
sonrasında gerçek gücünü koyuyor gp haklısın ewet, ama malesef corsa gibi 1000-2000 arası canlı değil.
arabayı kullanmadan anlayamazsın, her ikisini de kullanmanı tawsiye ederim.
mehmet 75 hplik hiç kullanmadım grande puntoda, yorum yapamıcam.
90lıklarda ciddi yetersizlik war.
yoksa gpdeki 75lik motor, eski corsadaki 75likle aynı mı?
Demekki vites oranlarından.
haydaaa aynı muhabbete geri dön
nese mehmet ben dicemi dedim yukarıdaki msjlarımda, üstüne bişi demicem
Yaw bidaha tane tane yazsana ben okudum ama bişe anlamadım. Araba aynı araba motoru daha güçlü olanın ölüm devri var diğerinin yok![]()
arabalarımız arasındaki tek fark güç değil.
90lıklarda değişken geometrili turbo war, 75likte normal turbo.
ayrıca 75lik gpdeki motorun opeldeki 75 motorla aynı olduğunu sanıyorum.
90 lık gp we yeni corsaların aynı çünkü
Aynı değil. Corsadakinin egzantiriği değişik ve yazılım farkları var. 90lıklardan bahsediyorum.
abi aynı motor diye biliorum ben. tıpatıp.
hatta astrada da aynısı war.
dediğin doğru olabilir ama.
neyse konu 90 hplik corsa-gp deil
Değil işte. Egzantirik millerinin tasarımları değişk. Ayrıca onlar 90hp gücü değişken geometrili turbo ile değil yazılım ve egzantirikle sağlıyorlar. General motor.
tamam, dediğin doğru olsun.açıp internetten tarayacak bilgi toplayacak halim yok şu an.
gpde 90lıkta ciddi bi performans eksiliği war 1000-2000 arası.
senin dediğine göre 75 likte yok. senin iddiana göre de wites oranından kaynaklanıo bu.
benim iddiam da wites oranıyla uzaktan yakından alakası olmadığı, olamayacağı.
wites oranı ortalama iwmeye etki eder, aynı witeste farklı dewirlerde farklı farklı iwmelenmeye neden olmaz.
anlaşamadık hala sanırım.
ben fikrimin sonuna kadar arkasındayım.
Alpercim tabiki fikrinin arkasından olacaksın ama biz burada doğruyu bulmaya çalışıyoruz. Gerçi okadarda önmeli değil neticede burada bilimsel araştırma yada tez falan hazırlmıyoruz. Dediğin doğruda olabilir. Aklımın bir köşesindede kalacak senin yorumun.
Ama ben yinede derimki şu mazot konusunu bidaha konuşalım. Bence siz opetten alıyorsunuz o yuzden beöyle oluyor![]()
yok ben sadece opetten almıyorum, bpden,shellden,petrol ofisinden, hatta totalden bile aldım.
shelldeki biraz ii oldu gibi, ama yani arabanın yığıldığı yokuşta diriltecek kadar değil.
gene de mümkün olduğunca opetten almaya çalışıyorum, el mahkum
mtk yalnısın var 90 lık dızel opelde de aynı fıatta da
aynı turbo aynı egzantrık.
sen bu bılgıyı nerden ogrendın ...
90 hplık dızel motorumuz 1750 devırde max torka olasır ve 2500 dd da turbo devreye gırer turbosuz olarak bu arac 1130 kg yı zor yurutur
dusunun 1248 cc turbosuz bı arac kac hp olur bendıyım 40 sız dıyın 45
opel kullanan arkadsım var benım arabayla kıyasladı onun arabası bayır yukarı vıtes atamıyo ama ben 1.2.3 gıdıyorum...
Vadi doğru diyosun eski kasa corsa dizeller 1100kg onlarda az değil ve 75 bg araçlar.
Bende aracımı ilk aldığım zamanlar bi isteksizlik vardı ama şimdi gaza koyduğum gibi gidiyor. Hatta 2. viteste bakıyorum araba 1200 devirlerde geziyo banada o an performans lazım olursa debriyaja basıp gazı köklüyorum turbo açılır açılmaz debriyajdan ayağımı bıraktığım gibi araba uçuşa geçiyo.
# Fiat Türkiye Kullanıcı Forumları Network # |
Yer imleri