Sayfa 2/4 İlkİlk 1234 SonSon
70 sonuçtan 21 ile 40 arası

Konu: Yol Tutuş & Stabilite ???

jklj hıhı
    Üyeliği silinmiştir GP-07 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Rengi
    Rock Siyah
    Edilen teşekkür: 1

arkadaşlar bu gün için servisten randevu almıştım,aracın komple direksiyon kutusu değişti ve sorun geçti şu an araba gayet stabil bi şekilde direksiyona fazla müdahale etmeden tabiri caizse 'ok' gibi gidiyor usta ile birlikte denedik 160 km hıza çıktık hiç bişi yok bu sorunu olan arkadaşlar diresiyon kutusunu mutlak değiştirtin servise

Cihan Dalkın
    otoritec - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Granit Gri
    Edilen teşekkür: 7

Benimde değişmişti ama sanki şimdi city modda eski yumuşaklığı yokmuş gibi geliyo bana !?!?!

jklj hıhı
    Rengi
    Rock Siyah

Alıntı otoritec Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Benimde değişmişti ama sanki şimdi city modda eski yumuşaklığı yokmuş gibi geliyo bana !?!?!

bende öyle bi sorun yok sende city motoruda değişti mi bende değişmedi birde direksiyonu söküp millerini falan yağlıyolar onu denedin mi?

Cihan Dalkın
    otoritec - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Granit Gri
    Edilen teşekkür: 7

tek bildiğim direksiyon kutusunun değiştiği bunun içinde city motoru varmı bilmiyorum... milleri yağlayıp yağlamadıklarını da malesef bilmiyorum.. denedin mi demişsin nası ve nereyi yağlıyacağım yada daha doğrusu ben yapabilirmiyim o işi? teşekkürler

Ali İLHAN
    microab - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Nevşehir
    Rengi
    Titanyum Gri
    Plaka
    50 A* 4*4
    Edilen teşekkür: 690

Senin yapabilmen mümkün değil,pedalların olduğu yerden giriyorlar,gres tabancası ile (uzun namlulu) yapıyorlar o işi...
    GRANDE PUNTO 1.3 90 HP MJ DYNAMİC 5K TİTANYUM GRİ 50/06

İnsanları yücelten iki büyük meziyet vardır: Erkeğin cesur kadının namuslu olması. Bu iki meziyetin yanında hem erkeği, hem kadını şereflendiren bir meziyet daha vardır. İcabında tereddütsüz canını feda edebilecek kadar vatanına bağlı olmak. İşte Türkler bu meziyetlere ve fazilete sahip kahramanlardır. Bundan dolayıdır ki Türkler öldürülebilir, lâkin mağlup edilemezler” Napoleon Bonaparte - Fransa İmparatoru

jklj hıhı
    Rengi
    Rock Siyah

ewt microab arkadaşımın dediği gibi hem o şekilde yaptılar benim aracıma hemde direksiyon simidini söküp tam direksiyonun oturduğu bi yer war dönen bi mil orayıyada greslediler güzelcene tık yok şimdi yumuşacık direksiyon city modunda bi sorun yok, sende bi servise bi uğra derim.

Mehmet Taner Kadak
    mTk's Grande mTk - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Rengi
    Rock Siyah
    Plaka
    34AU0915
    Edilen teşekkür: 12

Ne şikayetin vardıda bu işlemi yaptılar.

jklj hıhı
    Rengi
    Rock Siyah

arabanın direkisyonunda sürtme sesi gibi bişi geliyodu çevirince bu sorun giderilde gresleyince,birde htuncelli arkadaşımın arabasında olan stabilite sorunu vardı araç 80-90 km hızlarda yani yüksek hızlarda çok direksiyon istiyodu sanki böyle rot kolları kopmuşta gidiyomuş gibi sağ sol gezmek istiyodu yani araba ama direksiyon mili değişince geçti bu oaly mildenmiş bu gün değiştirdi servis usta ile beraber denedik 160 km yaptık hiç bi sorun yok şimdi

High Fidelity
    HIGH FIDELITY - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Orleans Mavi
    Edilen teşekkür: 11

Felakettir biliyorum ama her gün sürat yapıyorum. Stabilitesi çok güzel bu arabanın. Seninkinde bir problem vardır.

Can M. İmregün
    Moderatör SteinGP - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İzmir
    Rengi
    Yok
    Edilen teşekkür: 1776

abi bendede var aynı sorun 140-150 km yi geçince düz tutmak zorlaşıyo ben kabahati rüzgarda buldum bi sorun olduğunu düşünmüyorum sonuçta punto küçük sınıf ve yüksek bi araç.bu hızlardan sonra gezinme yapması normal bi durum bence..

htuncelli - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Rengi
    Egzotik Kırmızı
    Plaka
    34 AS 0***

Sevgili Stein GP,

Aracın küçüklüğüyle pek bir alakası olduğunu zannetmiyorum. Çünkü bu bir güvenlik meselesi...140 dan sonra araç güvensiz olacaksa, bu araçların yanına yaklaşmak hatalı olur...sonuçta daha ufak ama daha stabil giden araçlarda var..bunun bence direksiyon sistemiyle bir alakası var...

Servisten aracımı bugün alıcak, direksiyon mafsallarını değiştirdiklerini söylediler. Bakalım sorun gitmiş mi çok merak ediyorum...

xmann - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Rengi
    Egzotik Kırmızı

Aynı sorun bende de var. Sürekli olarak aracı sabit tutmak için epey bi çaba sarf ediyorum. Bende servise gideceğim.

mehmet akif aydın
    Ryu - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Rengi
    Egzotik Kırmızı
    Plaka
    06 RYU 92
    Edilen teşekkür: 19

hiç hız yapamıyoruz ki kardeşim. stabilmi değil mi görelim
    photoshop soranlar oluyor.....

Can M. İmregün
    Nereden
    İzmir
    Rengi
    Yok

peki abi o zaman servisten çıktıktan sonra bi deneyip bana sonucu iletirmisin?eğer gerçekten direksiyon mafsalı değiştikten sonra durum düzelirse bende aracımı servise bırakabilirim.

Murat YANIK
    Linos - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Bolero Kırmızı
    Plaka
    06 BE 7673
    Edilen teşekkür: 1268

Arkadaşlar, isterseniz siz araçlarınızı servise götürün! Daha önce de söylemiştim ama bir çok arkadaş gibi ben de stabilitesinden çok memnunum! Max. 170 yaptım şu ana kadar ama 70 ile gitmesi arasında hiç bir fark yoktu! Oldukça güven veriyor!

Can M. İmregün
    Nereden
    İzmir
    Rengi
    Yok

yok yani hızı kesinlikle hissettirmiyo ama sadece direksiyon hareketleri gerektiriyo burnunda hafif gezme yapıyo bende düşünüyorum servise götürmeyi..

Murat YANIK
    Linos - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Bolero Kırmızı
    Plaka
    06 BE 7673
    Edilen teşekkür: 1268

Alıntı SteinGP Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    yok yani hızı kesinlikle hissettirmiyo ama sadece direksiyon hareketleri gerektiriyo burnunda hafif gezme yapıyo bende düşünüyorum servise götürmeyi..
    Hızdan bahsetmiyorum zaten, direksiyondan, stabiliteden bahsediyorum... Bahsettiğiniz çizgi değişikliği ya da gezme olmuyor...

Arda BULUT
    ABNEW - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Yok
    Edilen teşekkür: 4298

Yüksek hızlarda gerçekten tok bir gidişi var aracın eskisine göre,direksiyon sertleşiyor ve çizgisini çok rahat koruyor...

_ _
    Muhendis06 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Rengi
    Yok
    Edilen teşekkür: 215

Araci ilk kullanmaya basladigim gunlerde ben de ayni problemi hissediyordum. Araci duz cizgide tutmak icin direksiyondan surekli mudahale geregi cikiyordu. Ancak bir gun lastik basinclarini kotrol edeyim dedim. Cok alakasiz degerlerde oldugunu farkettim. Lastikler ornegin 42-30-24-36 psi gibi basinclardaydi.

Basinclari ayarladiktan sonra bayagi bir duzelme oldu. Kullandikca da alistim. Ancak normal bir durum degil gercekten.
    1.3 MJ Act 75 HP, 5 lt/100km

Ziyaretçi047
    Ziyaretçi Ziyaretçi047 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Alıntı htuncelli Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Arkadaşlar,

Aracım ile yaklaşık 70 km/s - 80 km/s süratin üzerine çıktığımda aracın stabilitesinde bariz bir bozulma oluyor...
    Direksiyonu 1 milimetre bile oynatsam arabanın yönü değişiyor...Bu durumda arabayı düz bir çizgide tutmak için direksiyona sürekli olarak ufak ufak müdahale etmek gerekiyor...Sürekli olarak 3-4 milimetre sağ, 3-4 milimetre sol hareket...ve ancak arabayı düz bir çizgide tutabiliyorum...Bu durum hem sürücüyü yoruyor, hem bir güvensizlik hissi veriyor hem de arabayı kullanma zevkini ortadan kaldırıyor...Bazen şüpheleniyorum acaba benmi arabayı kullanmayı beceremiyorum diye ama 12 seneden beri kullandığım 7. arabam bu GP.

Sizde de aynı sorun var mı yoksa benim aracımda mı bir teknik problem var da ben böyle bir sorun yaşıyorum ?

Arkadaşım hemen sana yardımcı olayım. Olayı çok güzel anlatmışsın olay aynen öyle oluyor Bende uzman sayılacak sürücülerdenim ve direksiyonu toplamaya çalışmaktan arabayı parçalayacaktım. Servise git ve direk tıkırtı burcunu değiştirin de. Problemin adı da araba geziyor.
    Puntolarda olan kronik bir problem bu. Tıkırtı burcu fazla sıktığı için araba kendisini toplamıyor sürekli sen toplamak zorunda kalıyorsun. Eski burcu çıkaracaklar muhtemelen kırarak çıkaracaklar çünkü sıkıyor. Yerine garantiden yenisi takılacak ve rahatlicaksın. Merak etme hemen servise git gıcık bir sorun direksiyondan sarhoş gibi inmene yol açıyor özellikle uzun yoldan dönünce.

Sayfa 2/4 İlkİlk 1234 SonSon